Tiki-taka, în jocul de echipă. Made in Spain.

Tiki-taka, în jocul de echipă. Made in Spain.

Tiki-taka, în jocul de echipă. Made in Spain.

Astăzi vorbim despre Spania, țara renumită pentru coridă, căpșuni și fotbal. Trecem peste primele două și ne oprim la fotbal, sportul rege. De ce asta? În primul rând pentru că acest sport de echipă are multe asemănări cu sportul din antreprenoriat.

Avem oameni, posturi, strategie și rezultate. Gooool! Toată frumusețea constă în spectacolul oferit de echipă. Și totuși, această joacă este pe rezultate și pe bani.

[ˈTikiˈtaka] este un stil de joc spaniol în fotbal, caracterizat prin pase scurte și menținerea posesiei. Această strategie pare că a fost cea mai mare revoluție tactică care a ajutat Spania să domine fotbalul mondial la începutul acestui deceniu.

Revenim la management și antreprenoriat să vorbim despre formarea unei echipei de succes, în jurul unei strategii de succes. Aparent o treabă ușoară, formarea unei echipe înseamnă obiective, atitudine, responsabilități și evaluare. Nu se poate una fără alta, precum o echipă de fotbal fără antrenor.

Și de aici începe munca. Acum, depinde doar de tine cum vrei să abordezi problema. Indiferent câtă experiență ai avea, bătaia de cam e cam tot aia. Cel mai important lucru este să găsești omul potrivit pentru postul potrivit, apoi să descoperi motivația acestuia. Nu toata lumea aleargă doar după bani. Motivația poate veni din promovare sau, de ce nu, dintr-un program flexibil. În cele din urmă eficiența contează, nu orele lucrate sau statul peste program.

În fine, tragem linie și socotim că avem o echipă performantă, determinată și motivată.

Perfect! Este fix cazul ideal. Acum să trecem la [ˈTiki-taka], adică acel joc al echipei pentru spectacol și succes. Aici este rolul tău de antre(pre)nor. Încearcă să găsești acele “pase scurte” care să te ajute la finalizare. Nu de puține ori am văzut strategii și politici comerciale scrise pe teancuri de hârtie, adică fix cât să te cuprindă somnul de la pagina 2.

E ca și cum ai încerca să răspunzi la întrebarea “Ce ai face dacă nu ai avea când?”. Cu cât mai simplu, mai scurt și mai relevant, cu atât mai ușor de realizat. Pase scurte. Strategia nu este o teză de doctorat. Scopul acestei strategii este să-ți ofere drumul către atingerea obiectivelor și să-ți motiveze echipa. Strategia [ˈTikiˈtaka] a generat rezultate remarcabile și o echipă foarte unită.

Morala episodului de astăzi „cu fotbal și succes” este despre simplitatea gândirii, despre modul pragmatic de a pune în mișcare o echipă și de a obține rezultate. Simplu și memorabil!

Dar să nu uităm de echipa noastră de voluntari de la Asociația Geseidl pentru Sport și Sănătate , care “luptă” în fiecare zi, pentru orice donație. Scopul? A chiziția unei noi stații de oxigen la Spitalul CF din Ploiești. Și tu poți face din această echipă fantastică! Și tu poți ajuta ! Trebuie doar să vrei să donezi. Până acum am strâns 250.000 de lei. Mai este nevoie de încă 250.000 de lei pentru ca cei internați la secția ATI să poată spera la sănătate.

Pentru detalii, sună la 0720-470-030 - Popa Constantin, Manager Proiect sau vezi pagina https://bit.ly/39ulZK7

Suntem echipa Geseidl și împreună cu tine căutăm soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România. Nu este greu, nu este imposibil. Trebuie doar să concentrăm pe acțiuni cu adevărat importante.

www.geseidl.ro

Despre noi

geseidl logo

Soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania


Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. Toate drepturile rezervate.