Oglinda investiției. Made in #2 USA

Oglinda investiției. Made in #2 USA

Acum, că tot am trecut cu bine peste celebrul Halloween, punem în lumină o dispută destul de controversată legată de bani și fericire. Cu siguranță că sunt multe povești pe această temă. Nici nu mai contează dacă banii aduc fericirea sau nu. Serios! Uneori aduc, alteori poate că nu. Simplu! Dar un lucru e sigur. Banii, sub formă de capital, aduc dezvoltarea afacerilor. Este greu, chiar foarte greu, în ziua de azi sa dezvolți o afacere fără capital de investiții. E ca și cum ai vrea să ajungi pe jos de la București la Oslo. Pe bune? Când vei ajunge tu acolo, pe lângă faptul vei fi varză, vei pierde mult timp față de evoluția pieței.


Si pentru că tot suntem în USA, hai să aducem în lumina reflectoarelor filmul investiției. Evident că aici este vorba despre “borcanul cu miere”. Și mai e o chestie faină cu … ban la ban trage. Știi expresia asta, nu? Și chiar are ceva fundament treaba asta, dincolo de morala tradițională. Cum ar fi?


Investiția în oameni. Asta este o acțiune foarte sensibilă, mai ales în ziua e azi. Depinde de ce ai nevoie. Ca și antreprenori, ne tot plângem că nu mai găsim oameni calificați, oameni cu chef de muncă sau oameni responsabili. Nu găsim sau nu știm să căutăm? Nu avem acești oameni sau nu știm să-i îndrumăm către performanță. Dacă tot vorbim despre cultura antreprenorială și investiții, cred că cel mai bun lucru ar fi să alocăm mai mult timp acestui capitol de resurse umane. Să reușim să trecem bariera de la fișa postului și fluturașul de salariu, la o cultură organizațională bazată pe responsabilități, obiective și motivație. Generațiile X, Y, Z sau Millennials au nevoie de mentori, nu de șefi “apretați” puși pe ședințe și ciufuleală. Investiția în oameni înseamnă în primul rând investiția în tine ca și angajator. Asta este o adevărată oglindă a investiției.

Continuăm pe linia procedurilor. Da! Exact! O altă investiție majoră în afacerea ta. Este o investiție fantastică ce îți va da la început mari dureri de cap, dar care la final te va face fericit. Aceste minunate proceduri te vor ajuta să nu repeți aceleași greșeli la infinit, să nu reinventezi mereu roata și apa caldă. Sunt simple proceduri pentru eficiența afacerii tale. Nu uita că, de cele mai multe ori, profitul sau pierderea vine exact de aici. Este despre … buturuga mică răstoarnă carul mare. Așa și este! Lipsa unei mici proceduri poate răsturna o afacere. Știu că sună ciudat, dar cam așa este. Da, este nevoie de timp și concentrare. Da, dar graba strică treaba, nu?
Sigur știi asta!


Morala acestui episod este despre faptul că investițiile, indiferent de valoarea sau sensul acestora, sunt esențiale. Investești corect și eficient în angajați sau proceduri și te bucuri atât de o echipă de succes cât și de o afacere profitabilă. Alocă suficient timp și educație pentru orice pas! Este o investiție pe termen lung, care va fi oglinda ta antreprenorială, cu siguranță!


Suntem echipa Geseidl și împreună cu tine căutăm soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România. Nu este greu, nu este imposibil. Trebuie doar să concentrăm pe acțiuni cu adevărat importante.

Despre noi

geseidl logo

Soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania


Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. Toate drepturile rezervate.