Linia dintre …

Linia dintre …

Linia dintre …

“Astral Aura 19-3830”. Noul din nou.

Un an complicat pentru multe afaceri? Așa este! Dar nu o fatalitate.

Și uite că ne apropiem ușor de linia ce separă doi ani. Am socotit, am împărțit și poate rezultatul dă cu virgulă, anul acesta. Și totuși … speranța antreprenorială rămâne.

Ce face un antreprenor în ultima lună din an? Ha! Unii fac un bilanț, așa „din avion”, să vadă cum șade afacerea lor. Bun. Știi cum e treaba aia cu “pierzi, câștigi, negustor te numești”?  E! Cam așa e și aici.

Eu cred că luna decembrie este cel mai bun moment pentru o viziune a viitorului an și nu o văicăreală sau o umflare în pene pentru ceea ce a fost. Afacerile sunt pentru viitor și nu despre trecut.

Începe numărătoarea inversă și cei care văd acum oportunități în dezvoltare vor fi și cei câștigători. Știi de ce luna decembrie trebuie să fie o lună a viziunii? Pentru simplul motiv că, după mega urările de anul nou, treaba chiar începe, rapid. Cei care încep timid să se gândească la noua strategie doar după focurile de artificii, se vor trezi, prin luna februarie, că încă nu au ajuns la o direcție clară. Și ghici ce? Între timp concurenții sunt deja departe. Ghinion sau lipsă de viziune?

Recomandarea mea este să asortezi atmosfera festivă a sărbătorilor cu dorința fierbinte de dezvoltare. Evident că vor fi și multe momente de familie, dar Moș Crăciun există doar pentru cei care au dorințe, nu?

Dacă faci parte din categoria antreprenorilor resemnați de vicisitudinile vremurilor, privite ca o fatalitate, există și vești bune. Afacerile vor continua să existe! Eu sper că și afacerea ta să treacă de această probă “de foc”.  În definitiv, orice obstacol este doar o provocare.

Revenim la numărătoarea inversă. Sigur am mai vorbit aici despre ceva aparent banal, lipsit de sensul pragmatic al antreprenorului modern. Este vorba despre analiza SWOT afacerea ta (găsești despre asta în căutarea pe google). Da, chiar așa! “Ce-mi trebe’ mie așa ceva, mai ales pe vremea asta?” Dragă antreprenor, vremurile se schimbă, dar fundamentele rămân. Despre asta este vorba în 2021, anul provocărilor. SWOT-ul este cel mai bun instrument “învechit”, dacă vrei să știi cine ești și unde vrei să mergi. Să nu crezi că ești prea “cool”, dacă te bazezi doar pe superficialitate și intuiție. No way!

Nu uita că toate greșelile au un decont, uneori sever. Aici nu este vorba despre a speria pe cineva, este despre a construi ceva solid, care să rezite în timp.

Știi oare câte afaceri noi construite prin anii ‘90 sunt și acum active, ca să nu zic de top? Puține, foarte puține. Și știi de ce asta? Pentru că cei mai mulți dintre antreprenorii acelor timpuri s-au bazat pe acel “lasă” sau pe o intuiție artificială. Ok, lasă!

Știi deja că scopul acestor mesaje nu este de a te face mai deștept. Pentru asta există cărți, cursuri sau traineri. Scopul este să ai răbdare, să citești și să înțelegi că lucrurile aparent simple îți dau cele mai mari bătăi de cap, așa cum este și numărătoarea inversă, din luna decembrie 2020.

Și că tot vorbim despre această lună magică, marcată și de un istoric 1 decembrie, cred că este bine să ne amintim esența unei uniri, dincolo de festivism sau patriotism. Esența este că împreună suntem mai puternici. Încredere? Speranță? Valoare? Toate sunt despre tine și comunitatea din care faci parte. Singur, nu vei ajunge prea departe. Cu siguranța! Antreprenorialul este, în cea mai mare parte, despre educație și disciplină.

Suntem Geseidl Consulting Group, o afacere de familie care înțelege și respectă valorile parteneriatului, indiferent de provocări. Serviciile noastre reprezintă o valoare a succesului de peste 15 ani, alături de cei mai buni clienți.

Despre noi

geseidl logo

Soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania


Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. Toate drepturile rezervate.