De la peniță la mouse

De la peniță la mouse

De la peniță la mouse

Încă un pas și suntem în prima lună a primăverii. O lună cu soare, flori și dragoste pentru tot ceea ce este frumos. Cum altfel? Nu că ar veni o astenie de primăvară peste noi, dar sunt momente în care ne aducem aminte de lucruri frumoase. Cum ar fi ...

... păi cum ar fi penița de scris de odinioară. Și ce să vezi! Inventatorul român Petrache Poenaru a primit un brevet francez la 25 mai 1827 pentru inventarea primului stilou cu un rezervor realizat dintr-o pană mare de lebădă, iar Lewis Edson Waterman a preluat ideea românului transformându-l într-un stilou. Să mai vorbim și despre prima scoală românească de la Brașov?

Episodul de astăzi este despre o trecere în timp de la o peniță simplă, dar plină de sentimente, care scrijelea o coală albă de hârtie la mouse-ul zilelor noastre care mișună printre algoritmi și pagini online. Wow! Ce distanță! Și fix asta vreau să va aduc în obiectiv. Emoția scrisului de atunci vs. viteza scrisului de astăzi, cu un copy/paste, undo sau delete. Hm! Grea comparație.

Ca să ajungem la partea de business, care ne interesează, nu există extreme. Cum spuneam, există doar fundamente, indiferent de vremuri. Chiar dacă astăzi, inevitabil, folosim un mouse și o tastatură trebuie să păstrăm emoția scrisului. Și știi de ce? Pentru că acest banal scris, reprezintă felul nostru de a gândi și mai ales de a avea răbdare cu timpul. Emoticoanele și abrevierile de astăzi (OMG) sunt o superficialitate a gândirii, un shortcut emoțional.

Cum se transpune asta în afacerea ta? Simplu . Superficialitate. Și crezi că un brand se poate construi pe această superficialitate? Nu! Marile branduri ale lumii au fost construite, la vremea lor, cu o peniță și astăzi sunt încă de succes.

Morala episodului de astăzi este despre emoția pe care tu vrei să o transmiți clienților tăi, chiar daca este scrisă cu instrumente moderne de redactare. Hai să facem un simplu exercițiu! Caută un stilou și o coală albă de hârtie, apoi încearcă să scrii ce vrei tu, pe toată pagina. E greu? Chiar da, dar asta te va aduce în lumea reală, o lume în care trebuie să ai răbdare, o lume caligrafică prin care construiești un mesaj în loc de vorbe. Asta este diferența dintre mouse și peniță. O linie foarte subțire care definește succesul!

Echipa GSG Art

Specialiști în dezvoltarea afacerilor din România.

About Us

geseidl logo

Smart solutions for business development in România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania

Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. All Rights Reserved.