Când precizia face diferența. Made in Switzerland

Când precizia face diferența. Made in Switzerland

Când precizia face diferența. Made in Switzerland

Săptămâna aceasta, mai precis pe 7 aprilie, a fost Ziua Mondială a Sănătății și nimic nu este întâmplător să vorbim astăzi despre Elveția. Exact! Acesta ar fi termenul corect, atunci când vorbim despre această țară.

Cea mai mare organizație umanitară din lume, Crucea Roșie, își are originea în Elveția (1863). De aici și emblema unei cruci roșii pe fundal alb (invers decât steagul Elveției).

Dar să revenim la tema acestei ediții, o temă legată de două puncte clare.

Primul punct este despre precizia elvețiană. Îți sună cunoscut, nu? Da, elvețienii pun mare accent pe această precizie atât în afaceri cât și în viața socială. Așa este! Performanța are nevoie de precizie, de reguli clare și măsurabile în timp. Ceasurile elvețiene au fost întotdeauna un subiect extrem de delicat. Este foarte cunoscut faptul că aceste ceasuri costa averi întregi și că precizia lor, ieșita din comun, este incomparabilă cu oricare alt ceas.

Deci? Fiecare detaliu contează, chiar și în afacerea ta. Nu trata cu superficialitate timpul, fie că vorbim despre întâlnirile de afaceri sau despre obiective. Această etichetă de “ceas elvețian” te va ajuta în dezvoltarea afacerii.

Cel de-al doilea punct este despre siguranță și bani. Elveția este recunoscută prin numărul mare de bănci și siguranța acestora. Da, “banii iubesc” liniștea, predictibilitatea și siguranța. Există dezbateri aprinse pe marginea acestui subiect, dar realitatea este că, ori de câte ori intri într-o bancă, totul este bine pus la punct, ordonat și calculat.

Cam așa trebuie să fie și în firma ta. Serviciul de contabilitate este esențial, chiar dacă pare doar o obligativitate fiscală. Ai nevoie de siguranță și viziune pentru a merge mai departe. Poate ca afacerea ta să duduie, poate ca profitul să-ți depășească toate așteptările, dacă lipsește această grijă a banilor, totul poate să sară în aer. Știi cum e treaba aia cu “nu te îmbăta cu apă rece”? Așa și aici! Modelul cumpătat elvețian, bazat pe ordine și siguranță, te poate ajuta să înțelegi de ce ai nevoie de asta. Personal am văzut foarte multe afaceri care au dat faliment în plină glorie, chiar din cauza acestui „mic detaliu”.

Morala episodului de astăzi „prin țara cantoanelor” este despre micile detaliile care fac marea diferență în antreprenoriat și despre faptul că precizia reprezintă o armă a timpului prin care oferi siguranță unei afaceri. Modelul elvețian este unul de succes. Exact, foarte exact!

Dar să nu uităm de începutul acestei scrisori, cu Ziua Mondială a Sănătății, și să-ți reamintesc faptul că poți susține proiectul umanitar al Asociației Geseidl pentru Sport și Sănătate în achiziția unei noi stații de oxigen la Spitalul CF din Ploiești. Și tu poți face o donație! Și tu poți ajuta .

Pentru detalii, sună la 0720-470-030 - Popa Constantin, Manager Proiect sau vezi pagina https://bit.ly/39ulZK7

Suntem echipa Geseidl și împreună cu tine căutăm soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România. Nu este greu, nu este imposibil. Trebuie doar să concentrăm pe acțiuni cu adevărat importante.

www.geseidl.ro

About Us

geseidl logo

Smart solutions for business development in România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania

Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. All Rights Reserved.