Cal sau ... cai putere?

Cal sau ... cai putere?

Cal sau ... cai putere?

Este ultima zi, din prima lună de primăvară. Wow! Ce repede trece timpul, mai ales atunci când ne grăbim. Ne grăbim să ... sau ne grăbim să.... Fiecare cu graba lui. Nu de puține ori ai auzit că nici timpul nu mai e ce a fost, atât de repede trece. Da, ne grăbim! Deși toată tehnologia ne promite faptul că ne ajută să economisim timp, în realitate ne face captivi în timp. Punct.

Pe vremuri, indiferent de destinație, oamenii se deplasau cu un cal. Mai pe deal, mai pe vale, dar destinația era sigură. Astăzi, avem pe mașini sute de cai putere, pe internet sute de GB dar din ce în ce mai puțin o destinație clară. Evident că este o comparație exagerată pentru a ilustra minunata noastră lipsă de timp. Mereu o scuză, pentru orice.

Lipsa timpului cred că este cea mai mare problemă a vremurilor actuale. Nu cred că timpul trece astăzi mai repede decât ieri. No! Timpul este cea mai importantă măsură. Acum este, acum nu este. Știi treaba aia cu “Time is Money”? Exact!

Intri un pic pe net, facebook sau instagram, doar un pic, apoi vezi că a trecut mai bine de o oră de când te plimbi pe acolo, aproape fără să înțelegi nimic. Astăzi vrei să ai o mașină super performantă, care prinde suta de km/h la nu știu în câte secunde și apoi vezi că nu ai unde sau de ce să faci cu asta. Hm! Frustrare maximă.

De ce pe vremuri calul era cal? Pentru ca direcția era direcție. Destinația era un scop precis, chiar dacă aveai un singur cal. Sigur că și atunci poate te mai opreai pe al un han, dar ... pe aici era drumul.

Morala episodului de astăzi este despre grabă sau cum ... graba strică treaba. Fix așa! Mereu ne grăbim să căutăm soluții noi, mereu vrem altceva care să ne ajute la creșterea afacerii, dar poate că în realitate mai mult ne învârtim decât să creștem. Crezi că viteza este bună? Da! Doar atunci când tu o poți controla pe ea și nu invers. Sigur știi asta! Și atunci, de ce ne grăbim, de ce mereu pe fugă cu toți caii putere la maxim?  Puțină relaxare și concentrare, în tihnă, nu strică niciodată atunci când vorbim despre afaceri și dezvoltare.

Echipa GSG Art

Specialiști în dezvoltarea afacerilor din România.

About Us

geseidl logo

Smart solutions for business development in România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania

Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. All Rights Reserved.