Scrisoare de final, pentru 2021. Happy End!

Scrisoare de final, pentru 2021. Happy End!

Scrisoare de final, pentru 2021. Happy End!

Dragilor, anul acesta am călătorit prin toate colțurile lumii. Am fost prin Europa să înțelegem de ce noi, ca antreprenori români, suntem de multe ori diferiți. Diferiți de ce? Am fost prin Asia și America să înțelegem culturile antreprenoriale de pe aceste meleaguri. Serios acum! Chiar nu este necesar să mai avem “în sânge” mitul Meșterului Manole. Nu tot ce construim ziua, se poate dărâma noaptea și nu trebuie să zidim „pe cineva”, pentru a face ceva durabil. Poate fi și … Made in Romania!

A fost o lungă călătorie prin multe țări ale lumii, o aventură antreprenorială din care sper că am învățat câteva lucruri simple. Trebuie să avem încredere, viziune și răbdare. Da! Tot ce e bun se construiește în timp, fără grabă, fără compromisuri. Vă amintiți episodul cu Made in Germany sau Made in Thailand. Niciodată nu este prea târziu să învățăm. Hai să nu ne dăm mereu deștepți, până peste cap! Hai să citim, să ascultăm și să înțelegem …. chestii. Da! Toate acestea ne vor ajuta să ne dezvoltăm, în timp.

Poate reușim să scăpăm de treaba aia cu … dincolo e mai bine. Serios? Unde dincolo? Pentru mulți oameni, din orice țară, va exista mereu un dincolo. Eu cred că acel dincolo este doar o imaginație pentru ceea ce fac alții pentru noi. De ce nu aici? De ce nu în România? A! Crezi că nu se poate? Da, se poate! Se poate doar cu educație, cu seriozitate și cu acel … „jos pălăria”. Greu, dar se poate!

Ești antreprenor? Perfect! Ai grijă cum angajezi și cum motivezi oamenii. Nu face risipă de timp nici pentru tine, nici pentru angajați. Nu uita cu ei sunt cei care vor aduce dezvoltarea unei afaceri în 2022. Privește în viitor și uită că tu ești “centrul universului antreprenorial”, că sfaturile tale sunt cele mai bune. Ascultă!

Hai sa învățăm din minimalismul și pragmatismul Țărilor Scandinave, unde domnește respectul și eficiența! E simplu! Unu cu unu fac doi. Caută să fii diferit față de concurență, caută să ai locul tău în piață. Caută să-ți cucerești clienții, chiar și cu un zâmbet sau un simplu mulțumesc! Uneori uităm asta, luați de valul obiectivelor mărețe.

Vrei mai mult? Trebuie să meriți asta! Trebuie să știi cum să-ți planifici activitățile. Știi cum se zice! Ce este prea mult strică sau dacă e prea puțin nu ajunge. Hm!  Oare înțelegem asta în sensul adevărat? Am fost prin SUA și Canada și am văzut ce înseamnă impactul unor proiecte comerciale de succes (Black Friday sau Halloween). Chiar sunt o adevărată comoară de marketing, construită în timp și cu iscusință. Atenție! Atitudinea balcanică cu … să furăm startul sau să păcălim clienții cu chestii “magice” nu au valoare pe termen lung. Nu vă amăgiți cu asta, pentru că cineva va stinge repede lumina!

Sperăm că împreună cu voi am avut o călătorie frumoasă, o călătorie din care poate am avut ceva de învățat, fie și un lucru cât de mic.

Morala episoadelor noastre din 2021 a fost … despre educația antreprenorială. A fost despre mine, despre tine, despre noi și despre ei. Cred că atunci când bagi ceva la cap, sigur vei băga și ceva în contul de venituri. Altfel? …  Am ajuns la final de an și planurile pentru 2022 trebuie să fie, așa cum trebuie.

Noi, suntem echipa Geseidl și vă dorim Sărbători Fericite, alături de cei dragi! Ne revedem în 2022, când vom avea noi episoade pline de acțiune, provocări și morală antreprenorială.

Îți dorim un An Nou bogat în bucurie, căldură și zâmbete!

www.geseidl.ro

About Us

geseidl logo

Smart solutions for business development in România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania

Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. All Rights Reserved.