O scrisoare sau o tabletă pierdută?

O scrisoare sau o tabletă pierdută?

O scrisoare sau o tabletă pierdută?

Ne apropiem, fix de perioada aia cu îndrăgosteală. Ba un Valentine’s Day, ba un Dragobete. Ce mai! Tot o declarație de dragoste. Aprob, „pozitiv”! Nu știu cum se face, dar pe vremuri oamenii aveau timp (aveau timp) să scrie scrisori și să aștepte multe săptămâni până să primească un răspuns, tot prin scrisori. Culmea? Mai aveau suficient timp și pentru ei!

Astăzi? Avem atâta tehnologie instant, de genul milisecunde trimis mesaj, milisecunde primit răspuns. Mai cu inimioare, mai cu emoji-uri, cam cu de toate și în cel mai scurt timp. Dar timpul parcă este acum dușmanul nostru, din ce în ce mai mult, din ce în ce mai agresiv. Nu pare logic, dar așa este.

Astăzi vorbim despre oameni și eficiența lor în ceea ce fac. Vorbim despre abilități profesionale și despre caractere. De foarte multe ori am auzit această dilemă. Ce angajez? Un om super extra mega profesionist, cu un caracter mai dificil, sau un om dispus să învețe având un super caracter.

Grea decizie!

În teorie e una, în practică e alta. Titlul acestei scrisori, o adaptare a piesei lu’ Nenea Caragiale, este tocmai pentru a evoca diversitatea personajelor și caracterul acestora. Deși vremurile sunt digitale, caracterul oamenilor rămâne o componentă esențială. Două la primărie, două la școala de fete .... Știi treaba asta. Deci?

Angajările rămân încă o prioritate pentru afaceri, până să ajungem poate la o super robotizare industrială.

Morala? „Omul sfințește locul”, se spunea pe vremuri. De ce nu și azi? Indiferent ce tehnologie folosim, ce obiective avem sau pe ce “tabletă” ne desenăm afacerea, important este ca oamenii noștri să demonstreze eficiență și caracter. Nu se poate excelență la fiecare capitol, dar se poate un mare plus pentru ambele. De aici se construiește o afacere de succes. Important este să iubești ceea ce faci.

Echipa GSG Art

Specialiști în dezvoltarea afacerilor din România.

About Us

geseidl logo

Smart solutions for business development in România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania

Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. All Rights Reserved.