Alo! Aici este (de)spre business.

Alo! Aici este (de)spre business.

Alo! Aici este (de)spre business.

Ești îndrăgostit de tehnologie și ultimele generații de gadget-uri? Fain! Partea bună este că, dacă această tehnologie este folosită pentru un scop anume, eficiența poate fi justificată. Dar, de cele mai multe ori, folosim tehnologia pentru treburi mai mult sau mai puțin relevante.

Google are grijă să te poarte prin toate cotloanele infinitului, rețelele de socializare îți aduc pe ecran câte și mai câte, iar telefonul pare că a devenit un instrument total abracadabrant. Cum stăm cu timpul și eficiența?

Este greu astăzi să îți imaginezi o lume fără telefonul mobil, mai ales acum când lucrurile din viața ta sunt conectate într-un singur dispozitiv (prieteni, liste, ședinte, entertainment etc.). Cu siguranță Alexander Graham Bell, când a inventat telefonul (de fapt, un dispozitiv capabil să emită și să recepționeze cuvintele rostite), în 1876, nu și-a dat seama de evoluția pe care avea să o aibă în timp acest aparat. El este cel care a brevetat telefonul, însă unele zvonuri spun că dispozitivul ar fi fost inventat cu ceva ani înainte, în 1861, de către Johann Philipp Reiss, un profesor de fizică și matematică (dar care nu a brevetat invenția). Wow! Atenție mare la brevete!

Care este treaba de astăzi, cu telefonul inteligent și afacerile? Păi ... Ne cam fură peisajul și riscăm să  derapăm într-o lume artificială. Nu spun că este rău asta! Spun doar ca să ai grijă ca obiectivele tale să nu scape de sub control în această lume artificială, marcată de AI (inteligență artificială) și RA (realitate augmentată).

Concluzia? Tehnologia de astăzi este bună, aproape perfectă pot spune, doar că trebuie folosită fix atât cât trebuie și cum trebuie. Uneori avem tendința să vorbim mult prea mult, excesiv de mult, în detrimentul eficienței. Da! Avem abonamente nelimitate pentru telefon și internet, dar asta este o garanție a succesului în afaceri? Hm! Chiar nu! Este doar un profit pentru operatorii de tehnologie.  Alo! Aici este (de)spre business, nu despre vorbe nelimitate.

Echipa GSG Art
Specialiști în dezvoltarea afacerilor din România.

About Us

geseidl logo

Smart solutions for business development in România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania

Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. All Rights Reserved.