Timpul ... de ieri și de azi.

Timpul ... de ieri și de azi.

Timpul ... de ieri și de azi.

Uite că am trecut și de cea mai frumoasă zi din an, ziua de 8 martie. Spuneam deunăzi, într-o postare, dacă fiecare zi din an ar fi o zi de 8 Martie, atunci cu siguranță am avea o lume cu mult mai bună . Chiar așa este! Poate trecem prea ușor peste această zi și dăruim pentru că „trebuie”, poate că timpul este prea scurt pentru o astfel de zi, poate că suntem „prizonierii” timpului. Poate că ...

Tic-tac, tic-tac. Hei! Nu sunt bomboanele alea mentolate. Sunt acele secunde care ne aduc mai aproape de realitate. Apropo! Muzeul Ceasului de la Ploiești, unic în România, este un exemplu de trecere a timpului. Nu vreau să fim nostalgici, dar acest minunat timp este singura noastră resursă de performanță. Pe vremuri, timpul era „o bijuterie”, ceva între maniere și arhitectură și astăzi a devenit aproape o alergătură după ...

Tot auzi treaba că nu mai am timp pentru nimic. Serios! Cred că nu avem ceasul potrivit pentru ceea ce vrem să facem. Oamenii, determinarea și timpul eficient înseamnă un drum către succes. Asta este despre o adevărată echipă.

Dacă acum ceva sute de ani timpul chiar avea răbdare, astăzi milisecunda de încărcare a informației bate orice record statistic. Dar ce să vezi! Milisecunda vine „la pachet” și cu o grămadă de minusuri. Cauți și cauți ceva cu adevărat important și ea se transformă în ore. Hai să fim serioși! De câte ori nu ai pierdut ore întregi încercând să găsești ceva relevant sau doar să pierzi timpul în online?

Morala episodului de astăzi este despre valoarea unei secunde. Poate valoarea acesteia în bani sau în experiențe sau emoții. Nu mereu valorizăm timpul așa cum trebuie și riscăm să ne pierdem în tot felul de detalii mai puțin esențiale. Ce înseamnă antreprenoriatul? Să valorifici cât mai bine resursele. De aici începe profitul și evident succesul. Deci? Să nu uităm de calitatea timpului, ca o combinație dintre eleganță și eficiență.

Echipa GSG Art

Specialiști în dezvoltarea afacerilor din România.

About Us

geseidl logo

Smart solutions for business development in România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania

Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. All Rights Reserved.