Ședința noastră, cea de toate lunile.

Ședința noastră, cea de toate lunile.

Salutare!

Astăzi avem o temă, cred că la mare modă pentru sfârșitul de an. Ședința sau ședințele. Nu spun că sunt rele sau bune. Nu spun că sunt eficiente sau nu, spun doar că aceste minunate ședințe au un scop bine definit. Eficiența! Îți sună cunoscut?

La câte ședințe ai participat pe parcursul acestui an? Ce s-a întâmplata după ședință? Dar hai să vedem partea plină a ... ședinței, mai ales în contextul actual al unei lipse acute de oameni dedicați. Bun! Azi avem ședință. Target-uri, promisiuni, poate chiar și ceva orgolii. Știi cum e! Când e bine, toată lumea e fericită, dar când e mai rău, încep răfuielile între departamente. Ba aia, ba aia. Oricum cineva este vinovat.

Ședința, după părerea mea nu trebuie să fie o “spălare de rufe” sau o mega “ciufuleală”. Este doar despre progres și despre dezvoltare. Învingători sau învinși? Pe bune! Tragem linie și socotim. Sunt doar rezultate comerciale, ca o consecință a ceea ce am făcut împreună. Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă! Așa spune și sportul. Problema este schimbarea și asumarea.

Sunt păreri și păreri. O ședință pe zi, una sau mai multe pe săptămână, una pe luna sau pe an. Depinde. Depinde de specificul activității, de atitudinea liderilor din companie, de rezultate. KPI ? Da! Cred că trebuie să vedem ceea ce trebuie să vedem. Roluri, sarcini, responsabilități. Chiar suntem pe ultima sută de metri pentru 2022, într-o competiție cu noi înșine, pe rezultate. Și ce că vezi? Da, se poate!

Se poate aproape orice schimbare de rezultat. Se poate să ajungi acolo unde ți-ai dorit, chiar și cu ceva mai multă concentrare pe rezultate, cum tot așa cum se poate să ratezi finalul fericit, într-un context de relaxare, înainte de minutul ’90. Deci ?

Dar să revenim la al nostru lider din această săptămână, nimeni altul decât Jack Welch, inginer, chimist și scriitor, fost președinte și CEO al General Electric (GE) între anii 1981 și 2001. Nu întâmplător am ales acest lider. Pentru cei care poate nu știu, acest om a reușit să definească strategia GE pe doar un șervețel de hârtie. Magnific, nu? Și ghici ce? Chiar a reușit aproape tot ceea ce a gândit.

Da, ședințele sunt bune, chiar minunate atunci când ai viziune, atitudine și o direcție pe care să o urmărești constant. Unde sunt și unde vreau să ajung. Oh! E cale lungă până acolo, dar trebuie să vad progresele în fiecare zi, în fiecare săptămână, lună sau an. Da! Așa este super ok. Dar dacă aceste minunate ședințe se transformă în dezbateri interminabile cu învingători sau vinovați, cred că asta nu e o acțiune tocmai constructivă.

În plus, orice ședință are un timp și ceva obiective bine stabilite inițial, ca să nu se transforme într-o șuetă sau dare de seamă către șefi. Asta nu ajută la nimic, deși am văzut că noi, cei mai balcanici, tindem către această direcție.

Morala episodului de astăzi? Este despre modul în care inițiem, organizăm și performăm prin ședințe. Știi cum mai zic oamenii pe la colțuri. Ședințele lungi si dese, cheia marilor ... eșecuri. Uneori, există ceva adevăr și aici. Dar, dacă aceste ședințe sunt cu și despre oameni, cu și despre motivație sau rezultate ... atunci totul se poate transforma în atitudine, performanță și succes. Deci? Ai grijă la ședințe și la performanțe!

Suntem echipa Geseidl și împreună cu tine căutăm soluții inteligente și „aripi noi” pentru dezvoltarea afacerilor în România. Nu este greu, nu este imposibil. Trebuie doar să concentrăm pe acțiuni cu adevărat importante.

www.geseidl.ro

About Us

geseidl logo

Smart solutions for business development in România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania


Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. All Rights Reserved.