Ne revedem în 2021

Ne revedem în 2021

Ne revedem în 2021

”Ultimate Gray” and a yellow called “Illuminating.”

Nimic nu este întâmplător. Săptămâna trecută, PANTONE, cea mai cunoscută companie din lume în domeniul cromaticii, a publicat oficial culorile anului 2021. Gri și Galben. Adjudecat!

Ce să vezi? Proiectul nostru din acest an, numit generic „Geseidl Business Colours. From Grey to Succes”, are acum și o recunoaștere în plan internațional. Nu e chiar așa, dar suntem aproape de adevăr.

Când am început acest proiect, cam prin vară, totul părea gri. Afaceri demolate de pandemie și starea de urgență, antreprenori cu nervii întinși pe sfoară din cauza problemelor, angajați îngrijorați ba de COVID-19, ba de locul de muncă și salarii. Totul gri. Dacă mai punem la socoteală și faptul că nimic nu era previzibil pentru viitor, salata de panică părea că are toate ingredientele. Gri. Și totuși …

Cu mare optimism, dar nu și festivism, noi am mers mai departe. Eram convinși că putem pune pe tapetul antreprenorial ceva culori esențiale pentru succes. Resemnarea nu este starea care ne definește pe noi, cei de la Geseidl. Zis și făcut!

Am parcurs împreună 24 de episoade, fiecare dintre acestea având o singură culoare reprezentativă și o morală antreprenorială. Am spus, încă de la început, faptul că aceste episoade nu au rolul de a te face mai deștept sau de a pune pe masă soluții miraculoase pentru o avere în doar 10 zile. Nicidecum!

Ceea ce noi am dorit, în tot acest timp, a fost să aducem mereu o nouă temă de gândire, desprinsă din greșelile antreprenoriale reale, observate în diverse situații. Paradoxal, mereu pare că știm toate chestiile alea simple, doar că tot paradoxal uităm să le aplicam și mereu dăm vina pe timp. Nu am avut timp. Normal! Când nu ai timp, înseamnă că ceva nu merge bine în afacerea ta.  Sigur asta!

Tot în aceste episoade, am spus faptul că a greși este ceva absolut normal. Și noi am greșit, nu este o dramă. Cel mai important lucru este să recunoști că ai greșit, să înțelegi unde ai greșit și să găsești soluții pentru viitor. Este o lecție care, deși pare simplă, este de multe ori încălcată de acel … “lasă că știu eu mai bine”. Asta nu e prea bine, dar timpul va aduce schimbări și în acest sens.

Am văzut o mulțime de culori, care mai de care. Evident că toate aceste culori, 24 la număr, sunt culori oficiale definite de PANTONE, dar mai mult decât atât sunt culori care exprimă o atitudine.

Suntem foarte aproape de Crăciun iar dincolo de cadouri, brad, luminițe, bucuria familiei, mese bogate și celebrele filme tematice, trebuie să ne găsim “minutul de aur”. Acel minut în care să fim sinceri cu noi înșine, în care să nu uităm a spune acel cuvânt simplu și sincer … mulțumesc!

Apoi, urmează noul an. Cu toții sperăm că va fi unul mai bun, cel puțin din punct de vedere medical. Sigur nu va fi o noapte atât de aniversară, așa cum ne-am obișnuit, dar dorințele vor curge. Cu sau fără șampanie, intrăm într-un 2021 plin de speranțe antreprenoriale. Vrem să fie mai bine, mai profitabil și cu mai puțină bătaie de cap, dacă se poate. Logic! Dar nu uita că toate acestea țin doar de tine și de managementul tău. Altfel, rămân doar niște dorințe.

L a final, revenim la PANTONE și culorile anului 2021. Nu sunt culori alese întâmplător.

”Ultimate Gray” and a yellow called “Illuminating.”

Părăsim zona gri și adoptăm o nouă viziune care să lumineze spiritul antreprenorial. Atenție! Nu vorbim despre un nou an, pe roz. Va fi un an al provocărilor și al schimbărilor. Va fi un an al succesului pentru cei vor înțelege schimbarea.

Vă mulțumim că ați fost alături de noi pe tot parcursul acestui serial și sperăm că temele aduse în discuție au fost utile pentru voi. Punem punct aici, dar revenim în 2021 cu noi proiecte care, prin educație, să ajute antreprenorii din România.

Misiunea Geseidl Consulting Group este să ofere soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România.

Sărbători fericite! Un an nou cu viziune antreprenorială și chibzuință.

Echipa Geseidl

Vrei să (re)citești episoadele noastre din acest an? Ai mai jos un simplu link.

www.geseidl.ro/noutati

About Us

geseidl logo

Smart solutions for business development in România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania

Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. All Rights Reserved.