Lideri la final de sezon

Lideri la final de sezon

Lideri la final de sezon

Uite că am ajuns și la finalul acestui sezon, un sezon plin de lideri remarcabili care, prin modul lor de gândire și acțiune, au reușit să schimbe într-un oarecum lumea. Da! Gândire și acțiune, pentru că una fără alta nu prea se poate. Deși, nu de puține ori avem antreprenori care doar gândesc, uneori excesiv de mult fără a avea curajul să pună în practică aceste gânduri. Asta se întâmplă, de cele mai multe ori, de teama unui eventual eșec. Nu despre asta este vorba. Am mai tot spus că antreprenoriatul este despre curajul și modul în care poți să gestionezi și un eventual eșec, nu să te ferești de el.

Bun! La polul opus, sunt și antreprenori care pun în practică idei “la cald” fără să stea prea mult pe gânduri, fără analize de impact. Cum se spune, e ceva “din interior”. Acum nici treaba asta pe repede înainte nu este chiar cea mai bună soluție pentru că te poate costa mai târziu. Nici măcar nu ai timp să faci un plan B până să dai cu investiția „de gard”.

Este vorba despre un echilibru și prudență. Nici frică, dar nici euforie. Treaba aia “pe la mijloc” cred că este cea mai sănătoasă.

Am avut lideri români care nu s-au plâns de condițiile interne și de nu știu ce piedici pentru a-și duce la bun sfârșit planurile lor. Am avut lideri internaționali cu un mare impact asupra economiei sau a societății, în general. De regulă, am căutat acei lideri de la care și tu ai ceva de învățat. Cum spuneam la început, rolul acestor scrisori este unul inspirațional, acela de a te motiva să mergi mai departe, să găsești idei pentru dezvoltarea afacerii tale.

Gata! Suntem la final de sezon și ne dorim ca toate aceste scrisori să te fi ajutat... măcar un pic. Acum ne pregătim de bilanțul unui an față de care probabil am avut obiective mărețe de creștere. E perfect! Nu știu dacă toate au mers “ca unse”, dar un lucru e sigur. Din orice avem de învățat, dacă înțelegem unde suntem, ce am făcut bine sau nu. Și greșelile sunt o mare sursă de dezvoltare. De aici înveți, de aici te maturizezi. Și treaba asta nu se termină niciodată, pentru că provocările vor fi mereu, din ce în ce mai înalte.

Sperăm ca bilanțul tău să fie unul pozitiv, nu doar în planul cifrelor. Mă refer aici la bilanțul tău profesional. Să stai așa comod la un ceai sau o cafea, să faci relaxat o retrospectivă a anului 2022. Despre tine ca om, ca profesionist și ca manager. Apoi te gândești la oamenii din echipa ta, cei care robotesc toată ziua pentru ca obiectivele să ajungă acolo sus, cât mai sus. Sunt ei oare mulțumiți? Și nu în ultimul rând la investițiile față de care ai mari speranțe că te vor ajuta în viitor. Toate acestea reunite îți aduc o mare satisfacție? Atunci sigur ești pe plus. Un moment de satisfacție în care vezi că ideile și munca ta chiar au valoare. E cam ceea ce trebuie pentru un bilanț, fără a te uita doar pe cifre, evident și ele cu importanța lor. Bun!

Punem punct aici scrisorii și sezonului. Îți mulțumim că ai fost alături de noi tot anul, scrisoare cu scrisoare și avem convingerea că ambițiile tale pentru următorul an vor fi recompensate cu un succes meritat.

Îți dorim Sărbători Fericite și un An Nou cu bucurii!

Suntem echipa Geseidl și împreună cu tine căutăm soluții inteligente și inovații pentru dezvoltarea afacerilor în România. Nu este greu, nu este imposibil. Trebuie doar să concentrăm pe acțiuni cu adevărat importante.

www.geseidl.ro

About Us

geseidl logo

Smart solutions for business development in România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania


Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. All Rights Reserved.