Lider prin excelență.

Lider prin excelență.

Lider prin excelență.

Ne apropiem, din ce în ce mai mult, de o nouă și înfloritoare primăvară. Dar până atunci, nu putem trece cu vederea un lider remarcabil despre care multe s-au spus. Idolatrizat de unii, apreciat și respectat de alții, ba chiar contestat sau blamat. Cum s-ar spune, un lider cu de toate. Dar să fii cu adevărat un lider puternic înseamnă să-ți asumi, prin ceea ce faci, toate aceste aspecte. Hai să mai prelungim un pic misterul personajului misterios de astăzi.

Începem prin a spune faptul că un geniu antreprenorial nu este doar cel care are viziuni mărețe. Este și asta o condiție necesară, dar nu suficientă. Planificarea exemplară, tenacitatea (putem spune chiar încăpățânarea aia teribilă) și atenția maximă asupra detaliilor este, după a mea părere, cheia succesului. Poți să visezi luna de pe cer, dacă pământul îți fuge de sub picioare ești cam praf. Serios! Și asta nu e nici teorie, nici un discurs savant motivațional. Este doar o realitate.

Ok. Trecem la un alt aspect, cu ceva „lipici”. Acel lipici la oamenii care trebuie să te urmeze, uneori chiar și necondiționat. Aici este despre acei oameni care văd în tine siguranță și încredere. Și asta nu se „cumpără” cu un salariu plătit la sfârșit de lună sau cu o primă de Paște. No!  Ai nevoie de un echilibru rațional și emoțional, un mod de a cuceri prin etape succesive pe bază de rezultate. Antreprenoriatul este o artă, cum am spus și săptămâna trecută.

Deci? Liderul nostru de astăzi este nimeni altul decât Steve Jobs (n. 24 februarie 1955), nebunul care a schimbat lumea, daca ne luăm după titlul unui film biografic. El era personajul obsedat de detalii, cel care punea mare preț pe arhitectura interioară a unui calculator, chiar dacă puțini erau cei care se uitau în interiorul unei carcase prinse cu multe șuruburi. De ce asta?

După părerea lui Steve Jobs, doar ce este frumos la interior poate fi frumos și la exterior.

Da, el a fost liderul care a adunat în jurul lui oameni remarcabili și care a construit un brand extrem de iubit în toate colțurile lumii. Orice lansare de produs nou, devenea un spectacol înainte de lansare. Deși descris ca un om creativ și de multe ori prea visător, tenacitatea, planificarea și obsesia pentru detalii cred că au fost de departe ingredientele de bază ale succesului său.

Că tot vorbim de lideri și tenacitate. Ce faci atunci când lucrurile nu merg așa cum ți-ai planificat sau chiar merg prost? Ce faci atunci când pare că totul e aiurea? Pai! În loc să disperi sau să treci la faza cu norocul nu-mi surâde, te întorci cu și mai multă ambiție la planșeta de lucru și cauți noi soluții. Să nu uităm că Steve Jobs a fost dat afară din propria companie. Dorința și tenacitatea l-au ajutat să revină la un succes fantastic.

Morala episodului de astăzi este despre acele detalii, aparent banale în contextul unei afaceri, care fac diferența dintre succes și eșec. Uneori, poate suntem prea grăbiți să ajungem la succes, alteori prea focusați pe profit și uităm esența. Detaliile fac diferența! Detaliul este cel care generează succesul și aduce apoi profit. Detaliul trebuie să fie prezent în orice colț din afacerea ta, în fiecare zi. Apropo! Azi ai în vedere un detaliu? Ar fi super bine să faci asta! Ajută la dezvoltarea afacerii tale!

PS: Sunt ceva cărți pe acest subiect, pe care merită să le citești.

Suntem echipa Geseidl și împreună cu tine căutăm soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România. Nu este greu, nu este imposibil. Trebuie doar să concentrăm pe acțiuni cu adevărat importante.

www.geseidl.ro

About Us

geseidl logo

Smart solutions for business development in România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania

Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. All Rights Reserved.