Dorința de a face

Dorința de a face

Dorința de a face.

Hei! Cu pași mici, prindem viteză în proiectul nostru despre lideri și antreprenori. Am văzut cum stă treaba cu unirea și credința, iar astăzi vorbim despre dorința de a face. Da, dorința de a construi ceva durabil sau, cum se spune în limbaj contemporan, sustenabil. Avem super mega tehnologie, avem laboratoare, avem informație online care înseamnă milisecunde. Dar avem dorința aia adevărată de a face ceva nou? Sau … mai mergem tot pe treaba aia cu las’ că merge și așa?

Și pentru că suntem în luna februarie, o lună a celor născuți să fie creativi, a celor care au schimbat lumea, hai să vorbim astăzi despre nimeni altul decât Thomas Edison (n.11 februarie 1847). Da! Acest celebru personaj, inventator dar și om de afaceri, este cel care ne-a bucurat viața cu un simplu bec. Wow! Chiar a schimbat lumea cu un „banal” bec, am zice noi acum în 2022.

În anul 1879, Thomas Edison inventează becul cu incandescență, iar în anul 1880 realizează prima distribuție de energie electrică instalând o centrală electrică pe pachebotul transatlantic "Columbia", care a devenit astfel prima navă iluminată electric.

Deci? Despre ce vorbim aici? Despre dorința de a face... Exact! Crezi că Edison a făcut acest bec într-o zi, fix după micul dejun? No way! Tot ceea ce pare simplu, în realitate foarte complicat, cu multă energie, pasiune și dorința de a face acel ceva până la capăt. Din păcate asta de multe ori lipsește în spiritului balcanic. Dar hai să învățăm ! De ce nu?

Un simplu bec incandescent, a însemnat, pentru multă vreme, mai multă lumină pentru oameni, pentru medicină, pentru dezvoltare. A urmat led-ul. Deci? Dorința nu are limite. Yuhuuu!

Revenim la antreprenoriatul nostru și lecția despre dorință. Chiar vrei o schimbare în afacerea ta? Începe cu tine! Începe cu dorința ta de a face ceva nou, ceva unic, ceva care să te diferențieze pe piață. Nu trebuie să fii inventator pentru a face asta. Trebuie doar să ai dorință și ceva magic care se numește consecvență. Complicat? Nu!

Care este dorința ta în business? Ce vrei să schimbi? Ce vrei să aduci nou? Sunt întrebări legitime, la care te tot gândești mereu, cu siguranță, poate fără a face mari progrese zilnice. Din lipsă de timp? Hm! Asta este o ușoară acrobație în fața provocărilor.

Este normal să te gândești că schimbarea vine la pachet cu temeri și dileme, dar … tot această mult așteptă schimbare îți poate aduce succesul. Deci? De ce te temi de schimbare? De ce te sperie inovația? Eu cred că este cea mai frumoasă și eficientă acțiune pentru dezvoltarea unei afaceri.

Morala episodului de astăzi este despre dorința de a face schimbări, fără teama că poți să greșești. Schimbarea a însemnat și va însemna o etapă în dezvoltarea afacerilor. Așa a apărut telecomanda de la televizor, led-ul și mașina electrică. Evident că acestea sunt exemple de succes la scară mai mare, dar tu poți începe o schimbare cu pași mai mici, o schimbare care să bucure angajații tăi sau care să aprindă dorința de a face ceva mai bine. Asta cred eu că înseamnă adevărata motivație!

Suntem echipa Geseidl și împreună cu tine căutăm soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România. Nu este greu, nu este imposibil. Trebuie doar să concentrăm pe acțiuni cu adevărat importante.

www.geseidl.ro

About Us

geseidl logo

Smart solutions for business development in România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania

Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. All Rights Reserved.