Aripi pentru succes

Aripi pentru succes

Aripi pentru succes

La ce te duce cu gândul acest titlu? La dorințe, la încredere sau la viitor? Poate la fiecare dintre ele sau poate la toate, deopotrivă. Este primăvară și merită să ne “îndrăgostim”, chiar si pentru câteva minute, de afacerea noastră. Să ne îndrăgostim de acele aripi care ne-au ajutat să plecăm, uneori naivi, prin spațiul antreprenorial. Cine știe? Cine poate spune că este aiurea să ai capul în nori? Și de ce asta? Doar că, pentru un antreprenor “cu sânge rece”, secunda de visare trebuie să vină imediat, la pachet, cu un bun plan de afaceri. Așa, da! E super ok.

Cred că, este timpul să aducem în prim plan doi lideri români care au avut viziunea și curajul pentru a schimba lumea. E „wow” să poți spune așa ceva, să poți avea acel „zvâc”, care azi se numește atitudine motivațională, trending sau viralizare. Termenii se schimbă de la o generație la alta, dar fundamentele rămân.

Deci? Ce lideri avem noi, pentru povestea de astăzi? Simplu! Vorbim despre Aurel Vlaicu și Henri Coandă. Da! Este atât de onorant să vorbești despre astfel de personalități, încât ai acel sentiment că și tu trebuie să faci ceva care să conteze. Pentru această eră digitală, în care superficialitatea și mondenitatea aproape că devin un stil de viață, trebuie să găsim aripi sau ancore pentru un succes sustenabil.

Aceste două mari personalități (made in Romania) sunt adevărate modele pentru succes, poate mult prea uitate în vremurile noastre. Pe bune! De ce oare mereu străinii trebuie să ne descopere aceste valori și să le aprecieze, așa cum se cuvine? Ne riscăm oare astăzi să întrebăm prin scoli, ceva sumar pe tema celor doi lideri menționați anterior? Hm!

Revenim la tema liderilor și aripilor pentru succes. Da! Treaba asta cu aripile, deși pare una visătoare, în realitate este despre calcule milimetrice și despre asumare. Este o adevărată inginerie. Nu poți spune, așa într-o dulce visare, că un avion sigur o să zboare doar pentru că vrei tu. No! Este despre multă muncă. Și aici este o comparație foarte interesantă între aviație și business. Cum faci cu avion (afacere) cât mai ușor(ă) care să poată zbura (dezvolta) cu cea mai mare viteză, în condiții maximă de siguranță, indiferent de vreme(vremuri). Toate răspunsurile la această întrebare se primesc doar pe adresa redacției noastre. J

Vorbim despre super eficiența unei afaceri, care poate “să zboare” atât pe timp frumos (creștere economică) cât și pe furtună (crize economice). Se spune că un adevărat antreprenor este doar cel care a trecut cu bine o afacere prin cel puțin o criză economică majoră. Perfect adevărat! Când totul este roz, totul merge perfect de parcă ai fi cel mai bun antreprenor. Dar când te pălește o criză? Ce faci? Ai două mari opțiuni. Ești pregătit să lupți sau cedezi. Treaba cu lupta este despre stilul tău de management, despre organizare și viziune. Treaba cu fuga este despre … Mai bine, nu!

Vezi tu! Reacția (pentru cunoscători) este de departe un model de viteză dar și de adaptare la nou. Chestia aia cu “lasă că…” pare că aici are sens. Un sens în care nu trebuie să-ți ignori afacerea, cu gândul că ești patron și meriți doar vacanțe exotice. Un alt sens că șefu’ nu este șef peste toți angajații, un fel de “master of puppets”. Nu! Ești antreprenor pentru că vrei performanță, pentru că vrei o echipă dedicată și motivată.

Morala episodului de astăzi este despre ce și cum vrei să faci un business sustenabil. Aceste aripi pentru succes nu sunt doar o beție de moment, sunt făcute să te poarte mai departe, pentru obiective și rezultate memorabile. Sigur asta vrei și tu, nu?

Suntem echipa Geseidl și împreună cu tine căutăm soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România. Nu este greu, nu este imposibil. Trebuie doar să concentrăm pe acțiuni cu adevărat importante.

www.geseidl.ro

About Us

geseidl logo

Smart solutions for business development in România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania

Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. All Rights Reserved.