Afaceri cu aripi noi

Afaceri cu aripi noi

Afaceri cu aripi noi

Salutare!

Da, toamna își pune din ce în ce mai mult „amprenta” asupra noastră. Sunt antreprenori care se pot resemna cu rezultatele obținute până acum, mai mult sau mai puțin bune, sau alții care se concentrează pe dezvoltare. Și antreprenoriatul ăsta este o competiție pe creativitate. Cum spuneam, este o adevărată artă.

De ce afaceri cu aripi noi ? Pentru că susținem integrarea tinerilor în antreprenoriat, în management, în dezvoltare. Da, am tot vorbit despre generații, indiferent de faptul că sociologii le pun diferite etichete. Mai puțin contează asta. Important este faptul că noi trebuie să le dăm această educație antreprenorială, că tot am aniversat Ziua Educației, nu?

Noi credem că această zi trebuie să fie doar un start pentru o direcție către viitor. Da! Tinerii, generația Instagram sau TikTok, sunt cei care vor duce mai departe ștafeta. Nu te plânge că sunt altfel decât tine. Asta este normal!

Ești pregătit pentru managementul noilor generații? Perfect! Pablo Picasso a fost un copil genial, la Paris un străin „iresponsabil,” din cauza căruia însă cartierul Montmartre a intrat în legendă. E! Despre asta este vorba. Hai să nu mai catalogăm noile generații! Că ei nu fac una sau alta ca pe vremea noastră, că ei sunt prea așa sau așa. Hai să le dăm șansa lor! Oricum nu prea avem de ales. Poate sunt mai pragmatici decât noi, poate sunt mai deschiși la tehnologie decât noi. Este un nou drum antreprenorial pe care suntem obligați să-l susținem.

Da, această scrisoare poate fi un “manifest” pentru noul model tânăr de antreprenoriat, cu rezultate și eșecuri. Ce noi nu am greșit? Ei, nu? Inițial, am pornit la acest drum cu nobilul gând că artă este în tot ceea ce faci, indiferent de generație.

Cum motivăm astăzi tinerii, pentru a face performanță? În niciun caz prin faptul că tu ești șef și ei trebuie să execute ordine, mai mult sau mai puțin înțelese. Concentrează-te să le dai o misiune clară, o viziune aspirațională și posibilitatea de a-și exprima punctul de vedere.

A! Nu uita și ei au nevoie de o viață socială. Celebra condică de prezență și obligativitatea de a face acel ceva nu mai sunt sinonime cu performanța. Nu acuza, mai bine motivează! De aici începe succesul cu aripi noi.

Deci? Pentru succesul afacerii, avem nevoie de arta fiecăruia dintre noi. Da, chiar dacă vorbim despre o „banală” doamnă de serviciu care face mereu curat după noi, sau despre un aspirant genial la poziția de GM sau CEO.

Nu sunt vorbe mari sau scoase din cărți. Este doar o realitate. Este ceea ce am învățat, de cele mai multe ori, chiar din greșelile noastre. Și cum orice greșeală costă, nu cred că vrei o notă de plată peste măsură. Așa că este important să înțelegi psihologia noilor generații, atitudinea noilor aripi care să te ducă mai departe, înainte. Poate este un pic mai greu, dar merită, din plin!

Morala episodului de astăzi? Pentru un zbor antreprenorial de succes ai nevoie întotdeauna de aripi noi, de generațiile care înțeleg contextul și văd oportunități acolo unde poate tu vezi bariere. Nu ignora talentul și nu judeca aparențele! Încurajează mereu arta, energia și inițiativa tinerilor, chiar dacă uneori par nejustificate.

Suntem echipa Geseidl și împreună cu tine căutăm soluții inteligente și „aripi noi” pentru dezvoltarea afacerilor în România. Nu este greu, nu este imposibil. Trebuie doar să concentrăm pe acțiuni cu adevărat importante.

www.geseidl.ro

About Us

geseidl logo

Smart solutions for business development in România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania

Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. All Rights Reserved.