Timpul, bată-l vina.

Timpul, bată-l vina.

Timpul, bată-l vina.

(Coffee Colour – O culoare esențială pentru acest timp)

Azi, la o cafea tihnită, vorbim despre cum nu-ți vezi capul de treabă, și expresia „Time is Money”.

O, da! Cât de cunoscute și cât de folosite sunt aceste expresii, dar atât de puțin înțelese sau puse în practică. Diferența uriașă dintre teorie și practică ne pune mereu în mare dificultate.

Da, “lasă că știu asta …” este cel mai rapid răspuns pe care-l primești, atunci când începi o discuție pe această temă cu un antreprenor grăbit. Tocmai el, acela care „le știe pe toate”, nu are timp.

Surprinzător? Deloc! A crede că le ști pe toate este aproape sinonim cu ignoranța.

Gata cu morala și trecem la explicații.

Fă acum o pauză de 10 secunde și gândește-te cât timp ai folosit ieri pentru chestii fără o valoare semnificativă în afacerea ta. Regula de 80/20 se aplică și aici, cu mare succes.

Mulți dintre antreprenori, folosesc aproape 80% din timpul lor de lucru pentru a rezolva doar 20% din problemele importante. Cine este de vină pentru asta? Sigur nu timpul.

Nu sunt adeptul celor 5, 7 sau 9 secrete de business care, peste noapte, fac să ai o super afacere. Fără înțelegere și implicare, orice secret rămâne … doar un secret. Dar sunt 3 lucruri esențiale pentru a câștiga timpul în favoarea ta.

Organizare, proceduri și delegare.

Stabilește prioritățile și deleagă. Ești antreprenor sau manager. Fă-ți treaba! Nu încerca să le rezolvi tu pe toate, pentru că vei ajunge rapid la capătul puterilor. Dacă nu ai cum să faci asta pentru … N sau X motive, atunci nu ești în business. O afacere adevărată trebuie să dispună de acele resurse suficiente pentru a se dezvolta. Cum faci asta? Învață!

Nu banii sunt o problemă, ei sunt doar un instrument pentru a cumpăra ceva, chiar și timp.

Adevărata problemă este despre cum vezi tu timpul sau cum dai vina e el, pentru eșecurile tale. Nu am avut timp pentru aia, nu am avut timp să fac aia și tot așa.

Mereu timpul, dar niciodată tu.

Am auzit pe cineva care spunea că disciplina este dureroasă, dar fără ea nu există performanță. Așa și este! Pare că doare atunci când vrei să pui ordine în afacerea ta, să te organizezi, să găsești soluții unice pentru probleme repetitive. Cel mai greu lucru este să te organizezi, să faci proceduri și să delegi responsabilități așa cum trebuie. După ce vei reuși să treci peste această „durere”, vine și marea recompensă. Vei avea timp!!!!

Atunci când vei avea acest timp, vei vedea altfel afacerea ta și multele oportunități ignorate, din lipsă de timp. Și atunci cine câștigă la final? Tu.

Teorii, manuale și soft-uri despre „Time Management” găsești o grămada. Și ieftine și scumpe, care mai de care. Este chiar recomandat să citești, dar înainte trebuie să crezi, să înțelegi și să vrei această schimbare. Altfel, va fi o lectură … tot pe fugă, din lipsă de timp.

Dacă ai avut timp să citești cu răbdare acest mesaj până aici, înseamnă că ești unul dintre antreprenorii sau managerii care au timp și răbdare pentru a face performanță in afaceri. Felicitări!

Dacă ai citit totul “pe diagonală” din lipsă de timp sau plictiseală,  îți recomand să recitești doar titlul acestui mesaj. Restul vei înțelege.

Și dacă nu ai citit nimic, înseamnă că ești unul dintre cei care „le știu pe toate”. Evident că nu vei citi nici acest mesaj, ce mai contează asta.

Cam atât pentru astăzi despre timp și “Coffee Colour”.

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și nu uita că există echipa Geseidl, antrenată mereu pentru succes, oricând ai nevoie de soluții inteligente în afacerea ta.

Până la un nou episod, îți doresc să ai timp pentru zile frumoase de toamnă, cu gânduri bune și acțiuni de succes!

Suntem Geseidl Consulting Group, o afacere de familie care înțelege și respectă valorile parteneriatului, indiferent de provocări. Serviciile noastre reprezintă o valoare a succesului de peste 15 ani, alături de cei mai buni clienți.

www.geseidl.ro

About Us

geseidl logo

Smart solutions for business development in România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania

Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. All Rights Reserved.