Vacanță fără frontiere. România.

Vacanță fără frontiere. România.

Vacanță fără frontiere. România.

Timp de 5 luni, am tot hoinărit prin Europa, în încercarea noastră de a face o legătură dintre stilul de viață al europenilor și contextul afacerilor din România. Acum, vine vacanța și nu cu trenul din Franța. :)

În toată această perioadă, sper că am reușit să vă induc o stare de introspecție pentru viziunile afacerilor voastre. Încă de la început, am spus faptul că aceste scrisori nu au rolul de a vă face mai deștepți. Nu, nicidecum! Pentru asta există cărți, cursuri și pregătire zilnică.

Apropo! Atunci când îți dorești ceva, cu adevărat, trebuie să aloci zilnic resurse pentru a face posibilă această dorință. Doar să crezi în minuni, nu există. Trebuie să aloci în primul rând timp, apoi spațiu și ceva resurse financiare. Doar atunci o dorință poate deveni realitate, cel puțin în afaceri. Asta ca să punctăm bine tema acestor scrisori. Cu toții ne dorim mereu câte ceva, ceea ce teoria numește asta obiective. Ei, da! Si? De unde până unde?

Spuneam, într-o scrisoare anterioară, faptul că elementul esențial în performanță este consecvența. Fără această consecvență totul este o naivitate, un praf în ochi. Pe bune! Și în România, lipsa acestei consecvențe este de departe un stil modern de business. Ne plictisim prea repede, apare banalul și lipsa aia impulsivă de a „inventa” mereu câte ceva, de cele mai multe ori fără sens sau eficiență. Dar hai să (re)inventăm apa caldă sau roata!

Dragilor, aceste scrisori sunt doar pentru a vă da un moment de gândire. Atât! Restul depinde doar de voi. Nu sunt scrisori motivaționale care să vă ducă spre cele mai înalte culmi ale dezvoltării, nu sunt mesaje care să vă dea pe spate, de atâta știință și noutate. Nu! Sunt doar chestii naturale, desprinse din realitatea de zi cu zi. Hai să spunem lucrurilor pe nume! De cele mai multe ori ne palce să râdem de “prostiile” altora, fără să ne dăm seama că acestea sunt foarte aproape și de noi.

Umorul românesc este sănătos, dar poate fi și păgubos. Greșesc? Pai statisticile europene spun asta. Pare că umorul este invers proporțional cu eficiența antreprenorială. Ha! Chiar tare asta. Poate că umorul excesiv te face mai superficial? Posibil. Dar nu e treaba noastră să analizăm acest lucru. Hai să revenim cu picioarele … pe pământ românesc, acasă!

Acesta este ultimul episod din prima parte a anului. Chiar a venit vacanța!
Va fi un moment de pauză, doar pentru scrisorile noastre. Activitatea continuă, pentru că antreprenoriatul trebuie să-și realizeze obiectivele, să obțină venituri, să plătească salarii, dări la stat și să obțină profit. Antreprenoriatul nu are vacanță!

Dacă tot am văzut cum stă treaba prin țările europene și știm foarte bine că acel „lucru românesc” poate avea un update sustenabil, măcar din 2021, prin specializare, de ce să nu cugetăm, pe timp de vară, asupra acestui lucru. Nu mai angaja oameni pe sentimente, doar pentru faptul că cu ai altă variantă, nu mai lucra cu cel mai mic preț, uită de acel „lasă că merge și așa” … Hai să gândim “big”, hai să fim atenți la detalii, hai să trecem la următorul nivel, mai bun!

Stai liniștit! Si noi învățăm zi de zi din greșelile noastre. E firesc! Asta este esența dezvoltării, pentru noi, pentru tine, pentru voi toți.

Suntem echipa Geseidl și vă dorim o vară liniștită, plină de gânduri bune și încrederea că se poate . Da!

Ne revedem în toamnă, cu noi destinații antreprenoriale de pe alte continente.
Dacă până atunci, oricare dintre voi are o întrebare, o îndoială, o frământare, o …. ce-o fi ea, ne puteți scrie pe adresa redacției - [email protected] , sau chiar pe facebook ( https://www.facebook.com/geseidl )

Despre noi

geseidl logo

Soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania


Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. Toate drepturile rezervate.