Despre joacă sau succes?

Despre joacă sau succes?

Salutare, dragilor! Încet, încet ne apropiem de sfârșitul acestui maraton de scrisori. Unele cu iz inspirațional, sau altele pur și simplu desprinse din lecții de viață. Da, uneori mai și greșim. Am tot spus asta și nu este nimic rău să greșești. Important este să înveți din aceste greșeli, pentru a fi din ce în ce mai bun în ceea ce faci.

Deși totul pare o joacă, această joacă poate fi una despre succes. Imediat va să vină 1 Iunie, Ziua Copilului, o zi cu semnificație aparte. De ce asta? Simplu! Pentru că orice inițiativă, orice drum nou sau orice bucurie pare a fi o copilărie. Când ești copil poate îți dorești să fii om mare și când ajungi la maturitate îți dorești să fii iar un copil. Pare un pic ciudat, dar cam așa este.

Afacerea ta poate fi o copilărie atunci când inovezi, când ești în căutarea unor noi direcții de dezvoltare fără să știi dacă drumul este cel bun. Vrei doar să crești. Totul pare o joacă. Și brusc această joacă prinde aripi. Așa au început multe dintre marile afaceri de succes. Din joacă, din curiozitatea copilărească de a explora.

Și că tot vorbim despre această zi importantă, aniversată chiar și printr-o zi liberă, este bine să profităm de ea pentru a ne întoarce în timp, în timpul copilăriei. Să ne amintim, pentru scurt timp, de povețele bunicilor care ne spuneau chestii, fără prea multă carte, dar pline de adevăr. Și știi ce? Noi suntem acum generația care trebuie să păstreze această tradiție, pentru copii și nepoți.

Poate că noua tehnologia ajută la viteza de dezvoltare, poate că aplicațiile online sunt din ce în ce mai aproape de stilul nostru de viață, dar nimic, absolut nimic, nu poate fi comparat cu acele vorbe spuse unui copil de către părinte sau bunic. Dincolo de succesul unei afaceri, cel mai important lucru este ceea ce reușim să transferăm tinerei generații, fie că este vorba despre copii sau nepoții, fie că este vorba despre angajați sau colaboratori.

Vorbim despre 1 iunie, dar mai ales vorbim despre responsabilitatea noastră ca mentori. Vorbim despre amintiri din copilărie dar și despre noi ca oameni într-o societate plină de provocări. Așadar ... Cea mai bună investiție este timpul pentru educație!

Morala episodului de astăzi este o copilărie. Este despre joacă sau succes, sau despre dorința ta de a explora cu mintea unui copil și maturitatea unui antreprenor, dincolo de limitele comune. De ce nu?  Și tot la capitolul morala este și despre timp, despre timpul acordat în educația copiilor. Acești copii au nevoie de o „igienă morală” sănătoasă, o direcție dată prin experiențele noastre reale de viață. O copilărie construită doar prin eroi invincibili va fi doar o iluzie dezamăgitoare, pe termen lung. Așadar, totul are un început, chiar și de la 1 iunie, pentru că vorbim despre succesul unei noi generații.

Cu drag,

Echipa Geseidl Consulting Group

Specialiști în dezvoltarea afacerilor din România.

Despre noi

geseidl logo

Soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania


Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. Toate drepturile rezervate.