De vorbă cu Moș Nicolae. Made in … Time.

De vorbă cu Moș Nicolae. Made in … Time.

De vorbă cu Moș Nicolae. Made in … Time.

Hei! Chiar suntem în luna decembrie, o lună a cadourilor și a bilanțurilor. Da, știu! Nu este despre bilanțurile contabile, cele pe bune. Vorbim doar despre ce mare brânză am făcut în acest an, fie în plan personal, fie antreprenorial.

Și cum tocmai am trecut cu bine peste Ziua Națională, acum … pac! Imediat vine și Moș Nicolae. Trece timpul repede? Da! Atunci ai de grijă cum îl folosești! Chiar așa, hai să vorbim astăzi despre timp.  Ani, zile, ore, minute și secunde. Fiecare cu treaba lui. Moș Nicolae sau Moș Neculai este un personaj legendar și mitic, care aduce daruri copiilor în ajunul sărbătorii de Sf. Nicolae, în seara zilei de 5 decembrie. Dar cine nu mai este copil în ziua de azi, pentru un dar?

Cred că cel mai prețios cadou, mai semnificativ  decât un diamant, este timpul. Și asta dacă vorbim în special despre antreprenori. Ce poți face pe parcursul celor 24 de ore din zi, lăsând la o parte somnul, familia sau relaxarea? Da, antreprenorii muncesc mult, dar și eficient?

Cât timp folosești tu pentru dezvoltarea personală, în detrimentul activităților zilnice? Da, este o întrebare de mare eficiență, pentru că tocmai această dezvoltare personală îți poate face timpul mai eficient. Nu este suficient să muncești până la epuizare, fiind convins că ai făcut totul „ca la carte”. Cartea cui? Această minunată dezvoltare personală îți poate aduce un mare beneficiu, să câștigi timp. Altfel, tragi “la căruță” până nu mai poți și după un timp, o să vezi că ești cam în același loc.

Ce înseamnă minunata dezvoltare personală? Pai, să mai citești câte ceva din domeniul tău de competență, să participi la cursuri de pregătire, chiar și să ai timp să asculți oamenii din jurul tău. Serios! Știi cât de multe lucruri faine o să afli, doar dacă știi să asculți? Atenție! E important să știi cum să asculți. Asta nu e tocmai o floare la ureche. Știi cum se zice, că omul are două urechi și o singură gură. Asculți de două ori și vorbești o dată. Frumos, nu?

Despre timp? Cum ar fi să ai mereu timp pentru a căuta oameni noi, oameni valoroși pentru afacerea ta. Acest timp înseamnă o investiție în viitorul timpului tău. Da, stai liniștit! Mereu vor fi oameni super buni, care pot duce afacerea ta la un alt nivel, mai bun. Dar aceștia nu vin singuri la tine. Investește timp să-i cauți, să-i găsești, să-i motivezi! Timp, timp, timp.  Vezi? Mereu despre timp.

Mai vrei o direcție a timpului? Inovația . Este acel lucru care te poate face diferit, unic. Inovația are o mare valoare, pentru orice afacere. Gândește-te doar la cel care a inventat telecomanda de la dragul tău televizor. De ce trebuia să facă asta? Inovația înseamnă dezvoltare și profit, înseamnă business pe termen lung. Nu cred că poate fi considerat un timp irosit dacă stai să te gândești la ce și cum să faci mai bine. În timp, vei avea mai mult timp.

În final, chiar da. Timpul trebuie să fie și despre tine, despre prieteni sau despre familie. Ce înseamnă pentru tine timpul?

Morala episodului de astăzi este despre Moș Nicolae, cadouri și timp. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să folosești timpul doar pentru ceea ce contează, cu adevărat. Nu îți consuma energia degeaba, nu arde gazul degeaba pentru că toate astea au „o factură impresionantă”. Deci? Cel mai frumos cadou de Moș Nicolae poate să fie despre eficiența timpul tău!

Suntem echipa Geseidl și împreună cu tine căutăm soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România. Nu este greu, nu este imposibil. Trebuie doar să concentrăm pe acțiuni cu adevărat importante.
www.geseidl.ro

Despre noi

geseidl logo

Soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania


Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. Toate drepturile rezervate.