Afaceri și zâmbete. Made in Thailand.

Afaceri și zâmbete. Made in Thailand.

Afaceri și zâmbete. Made in Thailand.

Săptămâna aceasta avem o nouă destinație, mai exotică, cu iz de vacanță și cocktail. Asta, dacă îți mai este dor de o vacanță după vacanță. De ce am ales Thailanda ca destinație? Pentru că aici este „Țara Zâmbetelor” și acesta este modul lor de a se recomanda în întreaga lume.

Ce legătură are asta cu traseul nostru antreprenorial? Dacă în episodul trecut vorbeam despre calitate și consecvență, acum înnobilăm acești termeni cu un zâmbet. Da, chiar și un zâmbet poate face diferența în orice domeniu, în orice context. Știi tu, acel zâmbet relaxat al celui care știe ce obiective are.

De cele mai multe ori suntem “împovărați” de acel target și îngrijorați de situațiile financiare. Uităm. Uităm să zâmbim. Și asta nu ajută deloc la dezvoltarea afacerii. Știu că poate părea o copilărie, în contextul actual. Chiar nu este. Știi bine că diferența stă în detalii. Acesta este cel mai mic detaliu care poate face diferența în vânzări și nu numai. Acest banal zâmbet este bun și pentru sănătatea ta.

Sales Smile sau Service Smile sunt chestii pe care le poți trece ușor cu vederea, doar pentru faptul că ești ori prea obosit, ori prea preocupat de treburi zilnice. Calitatea are nevoie de acest mic detaliu, microscopic.

Nu vorbim aici despre acel zâmbet corporate, trecut în fișa postului. Nicidecum. Este zâmbetul natural al produsului sau serviciului tău, pe care trebuie să-l oferi cu drag oricărui client. Nu e complicat și chiar nu te costă nimic.

Ne-am folosit de această destinație exotică tocmai pentru a ilustra mai bine tema zâmbetului. Da, în principiu economia din Thailanda se bazează pe servicii. Zic în principiu pentru ca turismul reprezintă doar 44,7% din totalul economiei. Restul este o industrie foarte sănătoasă, ce ocupă locul 20 în lume, la export.

Ei au înțeles foarte bine că zâmbetul este parte din succesul unei afaceri.

În concluzie , indiferent de natura afacerii tale sau indiferent de targetul tău, zâmbetul înseamnă un plus valoare. Este un rezultat al încrederii și oferă încredere. Pe bune acum? Tu ai cumpăra ceva de la un vânzător morocănos? Și dacă ai fi nevoit să o faci, ai mai cumpăra și altă dată? Deci!

Zâmbește, chiar și acum! :)

Suntem echipa Geseidl și împreună cu tine căutăm soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România. Nu este greu, nu este imposibil. Trebuie doar să concentrăm pe acțiuni cu adevărat importante.

www.geseidl.ro

Despre noi

geseidl logo

Soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania


Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. Toate drepturile rezervate.