Visează cu ochii deschiși. Made in Greece.

Visează cu ochii deschiși. Made in Greece.

Visează cu ochii deschiși. Made in Greece.

Ce poți spune atunci când te gândești la Grecia? Vacanțe însorite, măsline sau mici taverne cochete. Da, pare de departe o imagine de poveste, construită în foarte multe secole.

Ce trebuie remarcat, pentru această zonă, este apetitul oamenilor pentru afacerile mici, acele afaceri de familie care păstrează tradițiile și mențin un nivel de stabilitate. Acum, fie vorba între noi, nici România nu duce lipsă de așa ceva, poate mai puțin la partea cu tradiții. Dar asta e altceva.

Bun! Folosim această temă pentru a discuta despre micro antreprenoriatul românesc, acel segment de afaceri pentru care, de cele mai multe ori, mâine înseamnă tot astăzi. Cum se spune în vorba populară, bate pasul pe loc. Și nici măcar nu este un dans, este doar o șezătoare. Că nu este noroc, ba că bate vântul prea tare sau că nu trebuie să facă valuri pentru a fi liniștit, micul antreprenor nu duce lipsă de idei. Pe buneee! Ideile vin val după val, mai ceva decât în Grecia. Dar ce sa vezi? Așa cum vin, așa și pleacă.

De ce asta? Aici ne întoarcem, iar și iar, la educația antreprenorială bazată pe citit, înțeles și asumat. Nu grămada de idei înseamnă și succesul. Poți visa la o livadă de măslini din care să faci ceva bani frumoși sau la o tavernă care să duduie de clienți la masă, dar visează cu ochii deschiși. Asta înseamnă că, la început, visul tău are nevoie de o hârtie, un creion și focus pe business. E un vis pe bani, un vis care costă. Nu este nevoie să-ți spun că așa au început toți. Diferența o face treaba aia cu … suflecatul mânecilor și trecutul la treabă.

E! Aici e aici.

Atunci când întâlnești oameni cu idei de afaceri fantastice, convinși de succesul lor mondial și le pui întrebarea firească, de ce nu te apuci? Vai! Primești imediat o grămadă de motive de jale. Pentru cei mai mulți oameni,  teama unui eșec antreprenorial este devastatoare. Pai eu să fac? Să facă alții! Tot despre cultura antreprenorială vorbim și despre un “bau-bau”, numit posibil faliment. Și?

Personal, încurajez micile afaceri și de multe ori chiar le susțin, mai ales atunci când antreprenorul este determinat să facă treabă. Micile afaceri sunt esențiale, micile afaceri înseamnă progres prin inteligență, tocmai pentru faptul că nu au resursele necesare în lupta cu piața. Aici inteligența plus viteza de acțiune generează niște culoare foarte bune pentru dezvoltare.

Morala acestui episod mediteraneean , cu ceva condimente picante, este despre faptul că orice afacere mică are o șansă de dezvoltare, de a face un pas înainte. Condiția? Educație și dorință.

Chiar dacă azi am vorbit doar despre micul antreprenoriat, să nu uităm de proiectul umanitar al Asociației Geseidl pentru Sport și Sănătate prin care, cu ajutorul  micilor voastre donații, putem achiziționa o nouă stație de oxigen Spitalul CF din Ploiești. Și tu poți face o donație! Și tu poți ajuta!

Pentru detalii, sună la 0720-470-030 - Popa Constantin, Manager Proiect sau vezi pagina https://bit.ly/39ulZK7

Suntem echipa Geseidl și împreună cu tine căutăm soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România. Nu este greu, nu este imposibil. Trebuie doar să concentrăm pe acțiuni cu adevărat importante.

www.geseidl.ro

Despre noi

geseidl logo

Soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania

Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. Toate drepturile rezervate.