Vise sau visuri?

Vise sau visuri?

Salutare, dragilor!

Doar ce am terminat episodul cu morala despre simplitate și uite că o dam rapid în vise sau visuri . Câți dintre voi știu care este diferența?

Păi hai să vedem ce zice DEX-ul!  Vis - la plural: vise, visuri. Folosim pluralul „ vise” atunci când ne referim la imaginile din somn și visuri atunci când este vorba de „ aspirații” . Exemple: Două nopți la rând a avut niște vise ciudate. Visurile lor erau să ajungă împreună la olimpiadă.

Deci? E bine să avem vise și visuri . Cum spuneam în scrisorile precedente, maratonul nostru de scrisori chiar se apropie de final. Totul a plecat de la un vis , transformat în visuri . Visul a fost acela de a duce contabilitatea, o muncă aparent banală, în lumina artei. De aici și proiectul Geseidl Art . Pe de altă parte, visurile noastre au fost să construim o morală antreprenorială, episod cu episod.

Nu e o treabă chiar ușoară să fii contabil, om de HR sau auditor financiar. În spatele funcțiilor și a responsabilităților sunt oameni. Oameni cu aspirații, oameni cu vise și visuri . Mereu adunăm și socotim unde este profitul unei afaceri. Mereu suntem conectați la legislație și tehnologie, dar suntem oameni.

Sunt patru ani de când discutăm despre subiecte antreprenoriale, de la un vis la succes. Și? Visul trebuie transformat în visuri . Acele idei care să ne facă mai performanți, care să ne ducă mai sus. M-am săturat să tot aud ca România este la coada clasamentelor atunci când vorbim despre performanță și în fruntea clasamentelor când este ceva de rău. Eu chiar cred, și nu numai eu, că potențialul nostru este cu mult mai mare dacă reușim să transformăm visul în visuri și visurile în realitate, prin simplitate, asumare și consecvență. Fără să ne mai tot plângem de una sau de alta, fără să căutăm vinovați pe ici pe colo.

De ce sunt mulți români prin străinătate care fac performanță afară și aici nu? Dincolo de politică și zona administrativă, acel “afară” este o alt-fel de provocare. Cei mai mulți vor să demonstreze că se poate, din păcate “afară”. Sigur, pare o evadare din sistem. Sigur că banii din afară par mai valoroși decât cei din țară și condiții de muncă mult mai bune. Dar? Totul este despre dar sau ... despre ce alegem, atunci când alegem.

Nu politizăm această scrisoare antreprenorială, dar vreau să aduc în prim plan nevoia de a ne menține oamenii buni aici , pe tărâmul mioritic antreprenorial. Da, e greu de făcut asta dar nu imposibil . Este nevoie de dezvoltare și o viziune cu oameni performanți , este nevoie de încredere și sustenabilitate .

Morala episodului de astăzi este despre oameni cu vise și visuri . Nu de puține ori am auzit că ... ce te bagi tu acolo unde nu îți fierbe oala, stai în banca ta! Nu , nu sta în banca ta! Explorează succesul, visează la succes și apoi treci la treabă ! Ok. Succesul nu vine doar din vis și visuri , succesul vine din muncă , viziune și consecvență . Dar, la început, toți am avut un vis transformat mai apoi în visuri și la final într-o afacere de succes. Și visurile nu se opresc aici pentru că succesul este un drum , nu o destinație .

Echipa GSG Art

Specialiști în dezvoltarea afacerilor din România.

Despre noi

geseidl logo

Soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania


Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. Toate drepturile rezervate.