Samba pentru relaxare. Made in Brazil

Samba pentru relaxare. Made in Brazil

Samba pentru relaxare. Made in Brazil

Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc la această destinație mai că-mi vine să mă teleportez direct acolo. De ce nu? În perioada ce urmează, vom trece prin cultura latină din America Centrală și de Sud. Sună bine! Ne facem bagajul (de cunoștințe, evident) și ne echipăm lejer, specific destinației. Astăzi mergem în Brazilia! Nu te bucura prea tare, că nu să stăm la plajă sau la un cocktail. Nici vorbă de asta! Admirăm frumusețile de pe aici, dar ne concentrăm pe antreprenoriat.

Cam asta ne doare! Așa că, azi vom face o terapie pentru relaxare.

Exact! În Thailanda vorbeam despre zâmbete și aici despre relaxare. Deși nu se pot lăuda cu un nivel ridicat de trai, brazilienii știu să se descurce. Fațeta lor apetisantă provine din relaxarea și detașarea față de problemele cotidiene, dai mai ales din modul festivist prin care ei se prezintă ca grupuri, nu la modul individual.

Cum ar fi un spectacol de Samba cu un singur om?

Trecând peste aceste mici precizări, astăzi mi-am propus să vorbim despre „concatenare” sau „juxtapunere”. Stai liniștit, nu ai ajuns Cercul Național de Lingvistică. Am folosit acești termeni mai pompoși tocmai pentru a-ți atrage atenția. Despre ce este vorba? Despre faptul că, în multe dintre cazuri, ne îndrăgostim excesiv de mult de afacerea noastră. Chiar orbește, pot spune. Doar noi și ea. Atât!

Până la un punct nu este nimic rău în asta, ba chiar este normal. Dar există și pericolul de izolare. Mă refer în special la firmele mici, firme în care proprietarul afacerii „ține cu dinții” de orice pas, de orice decizie. Aici efortul pentru dezvoltare este uriaș, mai ales în această perioadă digitală, mai ales dacă resursele sunt limitate. Și totuși, micul nostru antreprenor luptă. Și dă-i și luptă, mai ceva ca în 1918.

De ce concatenare? Simplu! Pentru că viziunea și integrarea mai multor afaceri mici, cu direcții comune complementare, pot ajuta la atingerea succesului. Da, știu că în mediul online sunt grupuri și grupulețe cu mulți oameni care își dau cu părerea. Dar asta nu este suficient. Nu vorbim aici despre fuziuni sau chestii financiare complicate. Vorbim doar de proiecte comune dezvoltate cu resurse comune pe un plan bine așezat și o perioadă limitată de timp. În principiu toată treaba asta seamănă cu noua tendință în materie de „hub-uri”, acele spații fizice sau virtuale în care mai multe afaceri mici se întâlnesc, având ceva scopuri comune.

Chiar merită să-ți lărgești orizontul viziunii, să vezi „dincolo de gardul tău” și dincolo de iubirea excesivă pentru afacerea ta. Atenție! Sfatul este valabil doar pentru afaceri, nu și în viața socială, da? J

În concluzie, Relaxarea ajută în antreprenoriat, ca și zâmbetul. Poți lua serios în calcul o viziune mai largă, cu proiecte noi și parteneri serioși de business, alții decât clienții sau furnizorii tăi.

Relaxarea este o terapie de business care te ajută în dezvoltare. Serios!

Suntem echipa Geseidl și împreună cu tine căutăm soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România. Nu este greu, nu este imposibil. Trebuie doar să concentrăm pe acțiuni cu adevărat importante.

www.geseidl.ro

Despre noi

geseidl logo

Soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania

Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. Toate drepturile rezervate.