Punct și ... de la capăt

Punct și ... de la capăt

Punct și ... de la capăt

Ok. Săptămâna trecută am avut o adunare cu virgulă, iar săptămâna aceasta avem în programă – punctul(.). Mai că ... trecem în revistă toate semnele de punctuație. Așa se întâmplă atunci când evenimentele cotidiene ne copleșesc. Am avut ziua de 1 iunie, pentru copii și nu numai. Un mare motiv pentru a ne bucura deopotrivă de familie, dar și de micile noastre copilării, nu? În definitiv copilăria nu are vârstă, chiar și pentru antreprenori.

„Copilăria este lumea miracolului și a magiei. Copilăria se termină în momentul în care lucrurile încetează să mai fie uluitoare.” Eugen Ionescu

Ce este magia antreprenoriatului?  Este chiar acel lucru „copilăresc” care ne face dimineața mai frumoasă, plină de magie și speranță. Să visezi la obiective, la o echipă unită și motivată. Pare ceva SF? Nu! Este mai degrabă o treabă de viziune perfecționistă. Da, poate că nu există excelența, dar există copilăria de a crede în acest lucru.

Se spune că banii nu aduc fericirea și ... chiar așa este, atunci când aceștia sunt doar un scop, nu o premisă. Ce faci cu banii atunci când magia dispare, atunci când lucrurile uluitoare devin doar multe zero-uri în conturi? Punct.

Mesajele motivaționale mai că ne invadează, dar ce facem cu mesajele emoționale? Mai avem timp să spunem „mulțumesc!” sau „hei, ce faci!?” Când ai făcut ultimul puzzle sau te-ai jucat de-a v-ați ascunselea. Da! Vorbim vorbe mari și uităm de faptele mici. Acele fapte mici care fac diferența între azi și mâine. Stăm pe social media și dăm like după like, ajungem să vedem oamenii doar ca niște profile de Instagram. Apoi? Punct.

Suntem la începutul de vară, când soarele pare să ne bucure cu un fain All Inclusive și poate că suntem „pe val”, deși bucuria asta are ceva limite. Pare că am scăpat de pandemie, dar afacerile sunt mereu în schimbare. So?

Vorbim astăzi despre cineva care, pentru mulți dintre noi, ne-a marcat copilăria. Să fie Ion Creangă și ale lui „copilării”? Da! „Nu știu alții cum sunt dar eu când mă gândesc ...” Mă gândesc de unde am plecat? Dacă tot vorbim despre copilărie și magie, să aducem un omagiu scriitorului din Humulești, dascăl și diacon cunoscut pentru autobiografia „Amintiri din Copilărie”. Personal cred că astăzi facem mult prea puține lucruri, în afara unor statui, pentru cei care au fost și rămân lideri în orice domeniu. Hei! Este valabil și pentru antreprenori. Dacă Ion Creangă, IL Caragiale sau Mihai Eminescu ar fi fost astăzi alături de noi, mă întreb cum ar fi reacționat industria online față de opera lor?  Hm! Am vorbit despre moderna „tableta pierdută” a lu’ Caragiale, dar despre „cuptiorul pe care mă ascundeam, când ne jucam noi, băieții, de-a mijoarca, și la alte jocuri și jucării pline de hazul și farmecul copilăresc”, mai putem să vorbim? Cam greu!

Morala episodului de astăzi este despre ceva între virgulă și punct. Este despre o copilărie adevărată, nu lipsită de griji, cum mai că se spune în era digitală. Este despre aspirație și magie, despre încredere și acele celebre „cucuie” atunci când realitatea „te pălește”, inevitabil. Este despre ceea ce înveți din greșeli și despre zâmbetul copilăresc al succesului. Este despre bucurie, nu doar despre profit. Ce, ești copil? Da! Un copil ce „construiește” în fiecare zi, momente magice de antreprenoriat. Punct.

Suntem echipa Geseidl și împreună cu tine căutăm soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România. Nu este greu, nu este imposibil. Trebuie doar să concentrăm pe acțiuni cu adevărat importante.

www.geseidl.ro

Despre noi

geseidl logo

Soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania

Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. Toate drepturile rezervate.