Prejudecăți ... vechi și noi

Prejudecăți ... vechi și noi

Prejudecăți ... vechi și noi

Salutare, dragilor! Suntem într-o săptămână fără prea multe evenimente și chiar cred că era timpul pentru puțină liniște. Un pic de liniște să ne putem aduna gândurile, să vedem pe unde mai suntem cu obiectivele noastre, un pic de liniște pentru a putea picta dorințele noastre antreprenoriale în culori vii. Zis și făcut! Până la urmă rezultatele sunt cele care contează.

Dar ca să mai avem și ceva de învățat din aceste scrisori, țin totuși să precizez că astăzi, pe data de 19 mai aniversăm ziua pictorilor. E! Puțină culoare, ceva forme și multă inspirație. Să nu uităm însă câteva lucruri esențiale. Pictura și arta în general sunt, de cele mai multe ori, elemente de patrimoniu cu o valoare peste imaginația noastră. De ce asta? Pentru că sunt expresia unicității, a unei forme de exprimare dincolo de limite. Și nu în ultimul rând, arta reprezintă pasiunea pentru ceea ce faci. De aici a plecat și proiectul nostru Geseidl Art , o formă de a pune „pe tapetul” antreprenorial pasiunea pentru cifre, pentru perfecțiune, pentru rezultate.

Care este asemănarea dintre un tablou și un bilanț? Aparent pare o diferență colosală, dar ambele sunt făcute de oameni pentru oameni. Evident că nu am văzut încă un bilanț scos la licitație, dar poate nu e timpul pierdut. Glumesc!  După parerea mea, arta este tot ceea ce faci cu pasiune, indiferent de meserie. Curățenia poate fi o artă, bucătăria a ajuns o artă, contabilitatea este o artă chiar dacă formată din cifre. De ce, nu?

Ziua pictorilor se marchează pe 19 mai, ziua în care s-a născut și Ion Țuculescu (1910-1962), pictor reprezentativ pentru spiritul românesc. Ziua contabilității este pe 10 noiembrie când Luca Pacioli (1445-1517) un călugăr franciscan, matematician și teolog, considerat „părintele contabilității”, a publicat Summa de arithmetica, geometria, proportioni et proportionalita. .

Wow! Toate acestea au fost o artă la vremea respectivă, și încă una foarte avangardistă. De ce avem astăzi subiectul cu prejudecăți ... vechi și noi? Pentru că despre asta este vorba. Arta a fost și va fi fără prejudecată. Vechi sau nou, trebuie să acceptăm faptul că evoluăm. Să catalogăm, să etichetăm, să ne dăm cu părerea din afară nu este ceea ce trebuie. Trebuie să apreciem oamenii, atitudinea și mai ales curajul de a face. Da! Curajul înseamnă mereu un mâine mai bun.

Morala episodului de astăzi este despre ușurința cu care judecăm, nu de puține ori, oamenii. Așa a fost, așa este și acum. În fapt, cei care se expun cu arta lor nu fac altceva decât să descopere noi modele de a fi, pentru noi. Pe o retorică de luna mai, mă întreb cum ar fi evoluat moda fără curajul creatorilor, cum ar fi fost industria auto fără inginerii creatori sau chiar contabilitatea fără acel ceva al magicienilor in cifre. Serios! Arta nu ne face mai bogați doar în bani, arta este și despre sentimente mai bune.

Cu drag,

Echipa Geseidl Consulting Group

Specialiști în dezvoltarea afacerilor din România.

Despre noi

geseidl logo

Soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania


Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. Toate drepturile rezervate.