O schimbare esențială

O schimbare esențială

O schimbare esențială

“Riverside 17-4028”. Sensul digitalizării.

Schimbarea este grea. Da, dar este esențială. Ceea ce se schimbă în această perioadă sunt doar tehnicile antreprenoriale. Cum faci față noilor provocări? Este doar o chestiune de adaptabilitate.

Digitalizarea schimbă paradigma vremurilor. Până mai ieri, această digitalizare părea doar un moft pentru generația tânără, acum este timpul ca și tu, în calitate de antreprenor, să te reinventezi.

Restaurantele clasice au trecut pe delivery, promovarea a trecut pe online și tot așa. Atitudinea conservatoare, bazată pe relationship și relaxare este acum aproape desființată . Clienții tăi au nevoie de viteză și relevanță. Tu ești pe val?

Hai să vedem cu ce se mănâncă această schimbare. În primul rând cu tine. Tu ești cel care dă sensul digitalizării către angajați și clienți. În sfârșit, condica de prezență este înlocuită de condica de performanță, pentru că se lucrează din ce în ce mai mult de acasă. Ești pregătit să evaluezi performanța angajaților tăi? Șeful de altădată a devenit brusc un … „time performance manager”. Wow!

Din ce în ce mai des, antreprenorii se concentrează pe cash flow, într-o absență considerabilă a profitului. Măcar bani de salarii și utilități să fie! Și aici noua ta relație cu furnizorii se schimbă. Timpul noilor negocieri pe achiziții și termene de livrare, înseamnă timpul schimbării. Frate, frate dar brânza-i pe bani … Cam așa ceva.

Clienții fac și ei presiuni pe valoarea facturilor emise, chiar dacă timpul de muncă actual este poate mai mare decât în perioada anterioară. Motivul? Acum totul este în schimbare și negociere.

Din toată această ecuație pare cu nimeni nu câștigă. Pare, deși cineva va trage o linie pe plus. Ghici cine? Cel care știe să facă acum schimbarea. Și aici apare tehnologia. Am mai tot discutat despre această tehnologie și despre avantajele ei în afaceri. Nu este un motiv de mare bucurie să spui că inteligența artificială înlocuiește forța de muncă clasica a oamenilor, dar este o realitate în măsură în care acesta ajută angajații și performanța afacerii.

Schimbare? Da! Supermarket-urile introduc pe bandă casele de marcat la care îți scanezi singur produsele, magazinele de bricolaj te invită, de ceva vreme, să-ți alegi singur marfa din raft să-ți faci singur factura. Totul pentru a putea avea performanță.

Antreprenorii scepticii poate încă mai cred în teorii ale conspirației, dar realitatea este despre digitalizarea afacerilor. Mai repede, mai bine, mai sigur, mai profitabil. Da, este punct aici.

Tot ceea ce este repetitiv și urmează un flow predictibil, va fi inevitabil automatizat. Valoarea afacerii tale este dată de calitate și eficiență. Că aceasta valoare este mai mică sau mai mare, ține doar de management.

Morala acestui episod? Schimbarea este o necesitate, acum. Și tu ești primul pe listă, dacă vrei o dezvoltare.

Și aici îți pot da doar două exemple destul de recente, pe modelul unor afaceri din zona comunicațiilor, care au uitat să se reinventeze la momentul potrivit: Nokia si BlackBerry.  E suficient! Nu uita că schimbarea înseamnă progres nu cârcoteală și suspiciune.

Până la următoarea întâlnire, îți doresc înțelegi digitalizarea ca o mare oportunitate pentru dezvoltarea afacerii tale, fără o mentalitate conservatoare, ancorată în arhiva unei istorii prospere, când tot ce zbura era de vânzare. Știi ce zic, nu?

Suntem Geseidl Consulting Group, o afacere de familie care înțelege și respectă valorile parteneriatului, indiferent de provocări. Serviciile noastre reprezintă o valoare a succesului de peste 15 ani, alături de cei mai buni clienți.

Despre noi

geseidl logo

Soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania

Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. Toate drepturile rezervate.