Meseria, o brățară de aur?

Meseria, o brățară de aur?

Meseria, o brățară de aur?

Pas cu pas, zi cu zi și oră cu oră ne apropiem de o sărbătoare internațională. Vine Ziua Muncii . Yeee! O zi în care gândurile de duc iar la o mini-vacanță, la celebrii mici cu muștar sau chiar o bere. Facem noi ce facem și tot la mâncarea ajungem. Deși ...

Ziua Muncii reprezintă cu mult mai mult decât un răsfăț culinar, aromatizat. Reducerea normei orare zilnice de lucru stă la originea semnificației zilei de 1 mai, de sărbătoare internațională a lucrătorilor. În anul 1872, circa 100 de mii de lucrători din New York, majoritatea din industria construcțiilor, au manifestat, cerând reducerea timpului de lucru la 8 ore. Azi pare ceva normală treaba asta, deși noile generații o traduc mai degrabă prin „performanță”, nu ore lucrate. Ba chiar acum se consideră că eficiența este mai mare atunci lucrezi doar 4 zile pe săptămână.

Cu ceva excepții, de multe ori cam despre asta este vorba. Eficiența bate ora de lucru. Pe vremuri, am cunoscut un manager a cărui problemă era faptul că oamenii stau peste program. Vorbesc despre un manager din Germania adus la o firmă din România și problema părea asta un mare semn de întrebare pentru el. Nu știa dacă sunt prea multe atribuții pentru un singur om sau dacă oamenii nu dau randament în cele 8 ore de program.

Pe vremuri, se spunea că meseria este o brățară de aur . Poate că expresia pare acum mult prea aurită, dar există un gram de adevăr și aici. Toți “ne plângem” că nu mai găsim angajați buni și responsabili. De ce asta? Poate că nici noi, ca antreprenori, nu știm ce căutăm, poate nici școala nu este actualizată cu noile nevoi ale capitalismului, în curs de maturizare. Adevărul este la mijloc. Da, meseria este brățară de aur doar atunci când este meserie și nu poleială aurită de meserie.

Faza cu „noi, antreprenorii, le știm pe toate” a apus de ceva vreme. Nu mai există așa ceva, dacă vrei să fii un bun meseriaș, indiferent de domeniu, de la programatori la constructori. Acum este nevoie de specializare și ... de aici începe meseria. Prin publicitate, celebrul personaj Dorel a devenit un simbol al lucrului de mântuială și asta se vede în multe domenii. „Ce știi să faci?”, „Cam de toate!” Pardon! „Ce știi să faci bine?” Altă poveste .

Morala episodului de astăzi este despre munca eficientă și despre o sărbătoare a succesului. Orele par a fi din ce în ce mai scurte, în tot iureșul tehnologic contemporan. Imediat trece timpul, de zici că nici nu a fost o zi de muncă. Avem prea multe ambiții? Avem prea multe task-uri? Poate! Dar trebuie să avem concentrarea pe rezultate. Asta face diferența. Apoi, avem tot timpul pentru sărbători și mese festive.

Dacă tot vorbim despre Ziua Muncii și tot muncim mereu împreună, provocarea noastră de azi pentru tine este una simplă. Ai mai jos un link pentru a pune la punct (recenzie) părerea ta despre noi. Scurt pe doi. Ce părere ai despre noi?

???? Dă click aici ... bit.ly/3KERswe pentru o recenzie, oricare ar fi aceasta. Pentru tine durează fix 10 secunde, dar pentru noi valorează 20 de ani de muncă. Îți mulțumim! ????

Echipa GSG Art

Specialiști în dezvoltarea afacerilor din România.

Despre noi

geseidl logo

Soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania

Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. Toate drepturile rezervate.