Fuiorul de pe TikTok

Fuiorul de pe TikTok

Fuiorul de pe TikTok

Chiar suntem în luna mai. Umblă vorba, prin rețelele de socializarea, că este luna în care trebuie să fim mai ... buni, mai ... toleranți și mai ... performanți. Hm! Ce mai! Am fost pe val de 1 și 2 mai și acum trebuie să fim pe tot anul pe val. Care val?

Pai dacă vine treaba cu fuiorul (mănunchi de cânepă, de in, melițat și dărăcit, gata de tors) atunci e musai să punem lucrurile la punct. Pe vremuri oamenii își ocupau timpul cu cele casnice, mai o gospodărie sau mai un vânat. Astăzi vorbim despre lucruri asemănătoare, doar că pe online. Mai toarcem o poveste pe Instagram sau un live pe TikTok. Vremurile se schimbă dar obiceiurile rămân.

De cele mai multe ori ne sperie Inteligența Artificială (AI), faptul că roboții ne vor lăsa fără locuri de muncă dar ... acest mit de superioritate, este începutul unei adaptări la nou. Noul fuior nu înseamnă chiar un fior! Așadar, este vorba despre schimbare. Până și bunica are cont pe celebrul TikTok. Și așa poveștile curg una după alta.

În schimb, antreprenoriatul tău nu este chiar o poveste. Este despre succes! Este povestea, de invidiat, a celui care reușește să țină pasul cu vremurile, chiar și cu bunica. ????

Cum poate fi remarcată astăzi afacerea ta? Cum văd clienții tăi oportunitatea de a cumpăra de la tine? Chiar așa! Pe vremuri învățam despre cei 4P (produs, preț, promovare și plasare). Astăzi învățăm despre Promo Google Ad, CRT sau CPC. Deci? Fuiorul a căpătat un alt sens. Un sens în care competiția este una globală, în care oamenii sunt asediați de oferte care mai de care.

Și totuși! Sensul fuiorului rămâne aproape neschimbat, indiferent de tehnologie sau aplicații moderne. Există și dilema dintre fast și slow. Viteza ajută la dezvoltarea afacerilor sau este doar o iluzie de timp? Milisecunda invocată de sistemele online este o premisă sau o consecință a dorinței de a fi primul? Teorii, teoreme și o realitate de zi cu zi.

Morala episodului de astăzi este, în primul rând, despre viață. Alergăm mereu după rezultate, după performanțe și KPI-uri. Oare? Care este prețul acestui maraton? Fuiorul era despre ceva aparent lent, dar bine făcut, pe când tehnologia 5G este rapidă dar superficială. Și totuși! Trebuie să ne adaptăm vremurilor. Trebuie să păstrăm o tradiție adusă la nivel de excelență. Pare greu, dar nu imposibil. Acesta este și traseul nostru editorial. Să înțelegem trecutul și să ne adaptăm viitorului. Poate fi o rețetă a succesului contemporan, bine fundamentat.

Echipa GSG Art
Specialiști în dezvoltarea afacerilor din România.

Despre noi

geseidl logo

Soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania


Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. Toate drepturile rezervate.