Marea (re)Unire. Made in România

Marea (re)Unire. Made in România

Dragilor, uite că imediat va să vină și marea (re)Unire. Puțintică răbdare, stimabililor! Totul este foarte bine calculat (mai ales în zilele libere). Cel mai trist este că, pentru o bună parte din populația noastă mioritică, această sărbătoare se judecă după zilele libere și nu după morală. Exact! Vin sărbătorile, vin sărbătorile , cum ar spune reclama. Terminăm colindatul nostru prin lume și revenim în România.

Daaaa! Treaba asta cu sărbătoarea națională, trecută cu roșu în „calendarul muncitoresc”, este un mare semn de întrebare. Serios! Ok. Avem zile libere, nimic de zis. Dar să nu uităm că nu stăm prea bine la capitolul productivitate. Așadar, noi o să vorbim despre esența unirii și mai puțin despre mici cu muștar sau alte manifestări „culturale”.

În mod normal, această unire trebuie să fie o treabă de gândire, mai ales pe plan antreprenorial. Unire și ce altceva? Pentru aste’ vremuri, unirea este despre ce și cum să facem o treabă mai bună. Pentru ziua de azi, unirea chiar are un sens aparte.

Unirea înseamnă o echipă? Da! Unirea înseamnă un obiectiv comun? Da! Unirea este despre viitor? Da! Deci? Unirea nu este doar la televizor, cu programe festive și artiști de top. Eu cred că morala acestui mare eveniment istoric este despre ce facem noi mâine, ce obiective avem pentru anul următor sau cum construim o echipă de succes. Evident că nu putem scoate micii, friptura, fasolea și băutura din meniul acestei sărbători, dar …

Noi, în calitate de mentori în antreprenoriat, credem că nu ne putem „îmbăta cu apă rece”. Avem obligația de a duce afacerea mai departe, de a face performanță și de a înțelege Unirea ca o dezvoltare. Am vorbit despre lideri, despre proceduri și despre mii de scuze (pardonabile).

Ce urmează? Hai să vorbim despre (re)Unire. Pare prea complicat? Pe bune! Dacă oamenii aia, în anul 1918, știau și înțelegeau sensul Unirii, acest s.f. (substantiv feminin), ce scuze avem noi astăzi, în era digitală, să nu înțelegem asta? Este mai mult decât ridicol!

Pe scurt, (re)Unirea reprezintă esența unui numitor comun, fie că vorbim despre oameni, afaceri, grupuri de social media sau chiar politică. Frate! Pe ce drum vrem să mergem mai departe? Un drum eficient și progresist, care să aducă eficiență și profit. Nu uita că vorbim, în special, despre antreprenoriat.  Avem un obiectiv? Avem un plan? Avem acțiuni? Începe (re)Unirea.

Hai să trecem la defilare! Nu defilarea aia, de dragul poporului. O defilare a viziunii și a pragmatismului comercial. O defilare în care angajații oricărei afaceri înțeleg rolul și valoarea timpului. Tic-Tac! E greu? Da, este greu pentru cei car bâjbâie prin culoarele întunecate ale delăsării. Pentru cei care au un steag de lider, totul este floare la ureche.

Morala episodului de astăzi este despre o (re)Unire în 2021, cu încredere pentru 2022. Da, poate că sunt vremuri mai grele, doar că imposibilul este doar pentru cei care nu vor să vadă că este posibil. Ești pregătit pentru (re)Unire?

Suntem echipa Geseidl și împreună cu tine căutăm soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România. Nu este greu, nu este imposibil. Trebuie doar să concentrăm pe acțiuni cu adevărat importante.

www.geseidl.ro

About Us

geseidl logo

Smart solutions for business development in România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania


Copyright ©2017-2025 Geseidl Consulting Group. All Rights Reserved.