Jos pălăria sau ... emoticons?

Jos pălăria sau ... emoticons?

Jos pălăria sau ... emoticons?

Suntem aproape, foarte aproape, să închidem primul trimestru din anul 2023, un an în care ne punem mari speranțe pentru dezvoltarea afacerilor. Am trecut peste planuri, peste dorințe și începem să măsurăm primele rezultate. Pe unde suntem acum? Păi ...

Personal cred că, după acest prim trimestru, ne cam dăm seama despre tendințele pieței, despre vânzări și mai ales despre capacitatea echipei de a face performanță. Și fix aici am vrut să ajung.

De ce jos pălăria sau emoticons? Simplu! Este o trecere în timp de la manierele de odinioară, prin care oamenii exprimau o formă de respect față de cei din jur. O formă de respect poate nu mereu tocmai sinceră, dar cu siguranță foarte elegantă. Astfel că manierele aveau un mare preț, indiferent de statutul social. Astăzi trăim, de cele mai multe ori, prin emoticoane sau alte forme digitale de exprimare. Lol! ????

Poate fi asta o decădere a respectului? Nu cred. Este doar o altă epocă, bazată pe viteză și o atitudine mult mai relaxată. Important pentru noi, ca antreprenori, este să aducem acest respect la nivel de performanță. Poate un alt-fel de „jos pălăria”, dar cu același sens.

Chiar dacă pălăria, ca obiect vestimentar dar și ca expresie, aproape a dispărut din peisajul cotidian esența a rămas și va rămâne pentru multe generații. O echipă este motivată atunci când este respectată, atunci când valorile și performanța reprezintă o cultură a organizației.

Degeaba aducem softuri sau nu știu ce proceduri, degeaba facem ședințe de progres sau analize sofisticate dacă uităm elementul esențial al  banalei „pălării”. Să spui mulțumesc pare a fi o formă din ce în ce mai rară de apreciere. Și totuși ...

Noi vă mulțumim pentru faptul că faceți parte din comunitatea Geseidl și că citiți aceste scrisori. Fie și pentru câteva secunde mesajele noastre vă pot scoate de iureșul zilnic al task-urilor, pentru a înțelege că  suntem oameni și evident greșim, că suntem lideri și trebuie să avem curajul de a motiva o echipă pentru succes. Nimic nu este perfect, dar orice efort înseamnă evoluție, înseamnă acel „jos pălăria” sau un emoticon drăguț, după caz.

Morala episodului de astăzi este simplă. Caută să faci lucruri remarcabile pentru ca afacerea și echipa ta, astfel încât toate rezultatele să fie transformate în celebrul emoticon de satisfacție.

Echipa GSG Art

Specialiști în dezvoltarea afacerilor din România.

About Us

geseidl logo

Smart solutions for business development in România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania

Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. All Rights Reserved.