Imaginea fără oglindă

Imaginea fără oglindă

Imaginea fără oglindă

La începutul anului, am pornit timid acest nou drum la și uite că binișor am trecut de primul trimestru din 2022. Chiar dacă pare un an mai puțin complicat, cel puțin epidemiologic, lucrurile nu sunt chiar pe roz. Avem scumpiri, ceva inflație semnificativă și un conflict armat, nu departe de noi. So? Nimeni nu zice că totul trebuie să doar fie lapte și miere dar …

Dincolo de toate acestea, suntem foarte aproape de Paștele Catolic și de o Săptămână a Patimilor , pentru credincioșii ortodocși. Poate este timpul pentru puțină “curățenie la mansardă”. Să ne înțelegem mai întâi pe noi înșine, înainte a judeca pe unu sau pe altul? Chiar da! Această minunată “curățenie” nu este despre covoare sau geamuri. Este despre spiritualitatea noastră, ca antreprenori. Trebuie să fim un model pentru cei din jurul nostru? Cu siguranța, da! Asta nu înseamnă că trebuie să fim sfinți. Nu! Suntem oameni și greșim omenește, suntem antreprenori și nu de puține ori luăm decizii greșite. Dar învățăm zi de zi, din tot ceea ce facem. Asta este cel mai important!

Deci? Vorbim astăzi despre imaginea fără oglindă, față în față cu ceea ce credem obiectiv noi despre noi și apoi despre cei de lângă noi. Judecăm? Da! De multe ori, chiar și fără să vrem asta. Avem prejudecăți? Hm! O grămadă de prejudecăți lipsite de sens, deși susținem libertatea de gândire. Este normal! Suntem oameni! Dar cel mai important lucru este să începem cu noi. Să fim un aspru critic în ceea ce ne privește. Statutul de acționar sau funcția de director nu ne dă privilegiul să evităm subiectul „eu”. Acest subiect trebuie să fie primul pe listă.

Acum, bunătatea sau toleranța nu pot fi traduse ca fiind elemente de naivitate antreprenorială. Nu! Personal, eu cred în obiectivitate și determinare ca valori fundamentale pentru un lider. Atunci când ești obiectiv înseamnă că te bazezi pe relevanță și ai toate elementele să faci diferența dintre indiferență și performanță, să penalizezi sau să premiezi. A fi lider înseamnă asumare și responsabilitate, nu bunătate sau răutate. Asta ai mai tot auzit, sunt sigur. Dar merită să o subliniem și aici. Nu?

De ce imaginea fără oglindă? Pentru simplu motiv că fără această minunată oglindă poți înțelege raționamentul și nu frumusețea, poți „vedea” sensul și nu forma. Poate părea filozofică exprimarea, dar merită să faci acest exercițiu. Serios! Vei fi uimit să descoperi chestii noi despre tine, dincolo de cum iți stă părul sau haina.

Rolul nostru, prin aceste scrisori, este acela de a te face să citești lucruri aparent banale, de care sigur „te-ai plictisit” să le tot auzi. Exact! Te-ai plictisit atât de tare, încât acum poate îți sunt aproape indiferente. Dar tocmai această indiferență face diferența dintre succes și eșec. Tot atât de bine știi că întregul stă în detalii și nu de puține ori te preocupă doar întregul, uitând de detalii, nu?

Dragă cititorule, morala acestui episod este despre faptul că, indiferent ce religie sau credință ai avea, important este să crezi. Să crezi spiritual, să crezi obiectiv și determinat, să crezi în cei care te ajută zi de zi să fii mai performant. Sărbătoarea Pascală este și despre suferință și despre împlinire, dincolo de post sau de aglomerația din fața frigiderului. Important este ceea ce crezi, ce îți dorești și … ce faci ca lucrurile să se întâmple. Important este ca toate acestea să fie făcute cu pace și înțelepciune. Încearcă să vezi această imagine, fără oglindă.

Suntem echipa Geseidl și împreună cu tine căutăm soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România. Nu este greu, nu este imposibil. Trebuie doar să concentrăm pe acțiuni cu adevărat importante.

La mulți ani tuturor celor care își vor aniversa numele, în Duminica Floriilor!

www.geseidl.ro

About Us

geseidl logo

Smart solutions for business development in România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania

Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. All Rights Reserved.