Educație, știință și ... cultură.

Educație, știință și ... cultură.

Educație, știință și ... cultură.

Pare un subiect ieșit din tiparul contemporan? Poate! Dar aceste trei ingrediente înseamnă dezvoltare personală, antreprenorială sau socială. Asta înseamnă a fi mai exigent sau nu mai bun? Apropo! Am tot auzit dilema dintre a fi un antreprenor bun sau rău. Eronat ! Nu există așa ceva. Există antreprenori obiectivi și exigenți. Un antreprenor bun înseamnă prea multă toleranță, ceea ce este aproape incompatibil cu eficiența. E ca și cum toți angajații au un statut de lider. Hm! La polul opus, un antreprenor rău înseamnă ceva aproape malefic, mereu nemulțumit indiferent de rezultatele echipei.

Deci? Echilibrul este în a fi un antreprenor exigent și obiectiv, bazat pe rezultate. În definitiv, asta este cam tot ceea ce contează. So! De ce tema de astăzi? Pentru că ....

Pentru că aceste trei ingrediente definesc acronimul UNESCO, care la data de 16 noiembrie 1945  a avut semnat actul constitutiv. Aici se promovează pacea și securitate mondială, de care avem mare nevoie. Un antreprenoriat de succes se bazează pe aceste valori comune, de cooperare internațională.

Dar hai să le luăm pe rând! Educația înseamnă înțelegere. Pornește chiar de la cei șapte ani de acasă. Banal ? Nu! Educația te face să evoluezi. Te face să înțelegi nevoile oamenilor, să vezi lucrurile dincolo de orgolii personale ... și, în fine, această educație te ajută la decizii echilibrate.

Știința te ajută să aduci valoare pentru afacerea ta. Știința nu este doar ceva SF. Este despre progres și despre avantaje competitive în afacerea ta. Este despre tot ceea ce tu astăzi folosești ca tehnologie pentru eficiență. Nu uita că permanent trebuie să investești în tehnologie! Este un mod eficient pentru a crește afacerea. Da, pare ceva scump, dar merită fiecare bănuț.

Cultura înseamnă discernământ. Este treaba aia despre a fi sau ... a nu fi. Știi ce zic, nu? Să citești o carte bună, să înțelegi mecanisme sau să știi pe ce lume trăiești. Și chiar avem vremuri destul de tulburi pentru a lua decizii bune. Vorbim despre capitaluri, costuri sau dobânzi. Cultura nu înseamnă doar Facebook, Instagram, TikTok sau YouTube.

Cultura înseamnă cunoașterea istoriei, acceptarea prezentului și anticiparea viitorului.  Cultura este ceea ce dascălii numesc învățare. Să înveți despre tine sau să înveți despre cei de lângă tine. Nu e simplu, dar nici complicat să alegi cultura pentru dezvoltare.

Morala episodului de astăzi? Este despre toate cele trei valori promovate de UNESCO. Și aici nu ne umflăm “în pene”, pe un context internațional. Nu este stilul nostru să folosim cuvinte mari. Sunt doar ceva chestii elementare care fac diferența dintre succes și eșec. Hei! Educația este o treabă elementară pentru oricare dintre noi.

De la ... să protejăm natura, până la să spunem un simplu “mulțumesc”, sunt ceea definesc un comportament absolut normal, chiar și pentru vremurile digitale. Știința nu este o iluzie doar pentru cei visători, dornici de atractivitate. Știința este despre dezvoltare. Cultura? Hm! Este poate cea mai importantă valoare pentru oricare dintre noi. Știi de ce asta? Pentru ca această minunată cultură te face să fii un om echilibrat. Cultura este poate singura valoare pentru care merită să facem eforturi zi de zi pentru a merge mai departe în dezvoltarea personală, în dezvoltarea afacerii și chiar a comunității. Este despre UNESCO! Poate fi simplu, dar și complicat. Depinde doar de fiecare dintre noi!

Suntem echipa Geseidl și împreună cu tine căutăm soluții inteligente și inovații pentru dezvoltarea afacerilor în România. Nu este greu, nu este imposibil. Trebuie doar să concentrăm pe acțiuni cu adevărat importante.

www.geseidl.ro

Despre noi

geseidl logo

Soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania

Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. Toate drepturile rezervate.