Condimente pentru succes, în Ungaria.
După ce am traversat România în lung și-n lat, astăzi suntem la vecinii noștri din Ungaria. Vecini simpatici, oameni așezați la locul lor, ceva de genul … omul potrivit pentru locul potrivit.
Și poate nu știai, dar celebrul pix a fost inventat în anul 1938 de către un jurnalist maghiar. Cum spuneam, există ceva condimente pentru succesul afacerilor din această zonă. Nu știu exact dacă asta vine de la gustul picant al gulașului sau de la paprika, cert este că lucrurile par mai așezate aici.
Cu siguranță că organizarea afacerilor este o componentă importantă în dezvoltare. Atunci când planul tău de afaceri are sens în contextul economic actual și nu este unul făcut după cărți sau după ureche, asta înseamnă organizare și viziune, înseamnă dezvoltare.
Atunci când toate ingredientele afacerii tale, oameni, tehnologie și capital, sunt bine chibzuite și gestionate pe criterii de performanță, înseamnă că ai un management esențial.
Una peste alta totul este o chestiune de organizare. Ne întrebam, în scrisoarea anterioară, dacă vecinii noștri din Ungaria sunt mai serioși decât noi sau doar par mai serioși. Personal, cred că sunt ceva mai organizați. Treaba asta cu seriozitatea este legată de planificare.
Și ce sa vezi? Lipsa unei bune planificări ne dă mereu programul peste cap, ne face să depășim cu lejeritate termenele de execuție și să privim resemnați toată această situație, aparent fără ieșire.
Și așa apare neseriozitatea. De cele mai multe ori nu este din rea voința, nu este un rezultat din alinierea astrelor. Este doar o lipsă de „Time Management”. Știu că asta sună cam prea academic, dar din păcate este o realitate. Auzi mereu, mai ales pe la știrile TV, că la noi s-au depășit toate termenele de execuție la nu știu ce lucrări și că în alte țări se construiește mai bine, mai repede și mai ieftin decât la noi. Lăsând la o parte esența senzaționalului din astfel de știri, există ceva adevăr aici.
Care este secretul? Nu există un secret, există doar experiența echipei de planificare care se bazează pe multe studii de caz, dar mai ales pe capacitatea profesională și apoi managementul resurselor care știe exact când și cum să folosească productiv fiecare oră în fiecare zi. Atât! Nu este magie, nu este imposibil.
Revenind la subiectul vecinilor noștri din Ungaria, morala acestui episod este că gustul succesului are două ingrediente esențiale: o bună planificare și o bună organizare a resurselor. De aici vine performanța în afaceri, de aici vine seriozitatea.
Deci, până săptămâna viitoare, eu zic … să fim serioși!
Suntem echipa Geseidl și împreună cu tine căutăm soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România. Nu este greu, nu este imposibil. Trebuie doar să concentrăm pe acțiuni cu adevărat importante.
www.geseidl.ro