Ce-ar fi dacă? Made in Portugal

Ce-ar fi dacă? Made in Portugal

Ce-ar fi dacă? Made in Portugal


Astăzi vorbim despre curajul în antreprenoriat.

Chiar dacă nu se poate confunda cu euforia, curajul face parte din modelul de afaceri pentru dezvoltare.
De ce am ales Portugalia pentru această ediție? Simplu!

Aici au fost doi mari exploratori care au schimbat într-un fel cursul istoriei. Vorbim despre Bartolomeu Diaz care a ajuns la Capul Bunei Speranțe în Africa de Sud și Ferdinand Magellan care a inițiat prima expediție de înconjor al Pământului, a trecut prin strâmtoarea care-i poarta acum numele Magellan și a numit oceanul Pacific.
Exact! Viziunea și curajul dau o nouă dimensiune oricărei dezvoltări, chiar și în afaceri. Ca și în cazul celor doi exploratori celebri, la început, este nevoie de o hartă, un plan bine pus la punct.

Fără asta totul poate fi doar o nebunie cu mari șanse de eșec. Dar să vedem „partea plină” a paharului.

Se tot vorbește despre distanța dintre firmele care rămân un veșnic start-up și cele care reușesc să treacă într-un plan de dezvoltare, cu perspective de succes. Aici este arta și priceperea antreprenorului, aici este diferența dintre curaj și delăsare. Acum, fiecare știe pe ce culoar vrea să meargă. Problema simpatică este atunci când auzi un antreprenor povestind despre
„norocul” altuia, poate și cu o ușoară invidie.

Da, curajul și asumarea fac diferența! Asta este parte din definiția antreprenoriatului, asta este direcția pentru succes. Spuneam, cu ceva timp în urmă, faptul că misiunea unei afaceri este cel mai important lucru pentru această minunată și dorită dezvoltare. Trebuie să știi încotro te îndrepți, care este destinația finală și din acest motiv este bine ca misiunea să fie una clară și de viitor. Unii numesc asta un fel de visare sau poezie, alții o vad ca pe o provocare.
Tu de care parte a baricadei ești?
Nu este nimic rău în a vedea această direcție de dezvoltare, atâta timp cât ai pe masă toate argumentele și dorința de a face. Altfel, toate acestea vor rămâne la stadiul de vis sau la acel “de mâine mă apuc”. Sigur!

Morala acestui episod „exploratoriu” este legat faptul că afacerea ta are nevoie de dezvoltare, are nevoie de curaj și asumarea acțiunilor, începând de azi. Teama sau comoditatea nu pot fi trecute într-un plan de afaceri și nu fac casă bună cu antreprenoriatul. Chiar dacă această dezvoltare vine „la pachet” cu multe probleme de rezolvat. Te asigur că gustul succesului va fi unul pe măsura efortului tău.

Și că tot vorbim despre dezvoltare , hai să nu uităm de proiectul umanitar al Asociației Geseidl pentru Sport și Sănătate prin care, cu ajutorul donațiilor, putem achiziționa o nouă stație de oxigen Spitalul CF din Ploiești. Și tu poți face o donație! Împreună putem face o schimbare.
Pentru detalii, sună la 0720-470-030 - Popa Constantin, Manager Proiect sau vezi pagina https://bit.ly/39ulZK7

Suntem echipa Geseidl și împreună cu tine căutăm soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România. Nu este greu, nu este imposibil.

Trebuie doar să concentrăm pe acțiuni cu adevărat importante. www.geseidl.ro

Despre noi

geseidl logo

Soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania


Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. Toate drepturile rezervate.