Banii aduc fericirea?

Banii aduc fericirea?

Banii aduc fericirea?

Regatta Colour 18-4039. Adevărata valoare a banilor (PANTONE)

De câte ori ai auzit această expresie sau de câte ori ai încercat tu să răspunzi la această întrebare?

Sigur că aici nu există un răspuns foarte clar și părerile sunt împărțite, într-un mod extrem de cinic. Mulți dintre cei care au „luptat” pentru a face bani, cu siguranță vor spune că nu, banii nu aduc fericirea. La polul opus, cei care încearcă din greu să pună lunar „ban pe ban” tânjesc după această experiență iluzorie.

De cele mai multe ori, banii vin la pachet cu responsabilități pe măsura cifrelor și asta nu este întotdeauna o fericire, decât dacă …

Și aici vine morala acestei scrisori. Educația financiară!

Facem cum facem și ne întoarcem tot la educație, pentru că fără ea, care va să zică, nu există progres.

După cum poate te-ai obișnuit din scrisorile anterioare, aici nu este despre cum să faci bani în 5 zile și nici despre cum să investești banii pentru succes. Aici este despre ceea ce tu crezi că știi, doar că uneori uiți asta. Trăim în secolul milisecundelor.

Banii circulă repede, nimic mai adevărat. Dar în ce direcție și cu ce eficiență? E! Aici este problema noastră, problema antreprenorială.

Dacă banii sunt o premisă, aceștia pot ușor să devină o sursă de nefericire, pentru că succesul în afaceri se măsoară în dezvoltare, în satisfacția de a integra obiective, oameni și responsabilități. Nu contează câți bani faci, contează dacă prin ceea ce faci ajuți comunitatea în care trăiești și tu.

Scopul unui antreprenor modern nu este să facă bani pentru a fi fericit. Există oameni bogați fericiți sau nefericiți, precum și oamenii săraci cu aceleași trăiri interioare.

Viziunea afacerii îți aduce ție dar și angajaților tăi cea mai mare bucurie. Este o bucurie dincolo de autoritatea mercantilă a unui câștig imediat, lipsit de o valoare aspirațională.

Da, ai câștigat bani. Si? Cine se bucură de asta? Doar tu? Este lipsit de sens.

Dă angajaților tăi satisfacția rezultatelor și atunci banii îți vor aduce fericirea, pe termen lung. Nu gândi obtuz, nu gândi meschin doar pentru azi și pentru tine. Afacerile sunt pentru oameni și pentru viitor.

Aceasta este cea mai „filozofică” parte a unei afaceri, dar cu cel mai mare impact în dezvoltare. Ce legătură este între viziune, bani și fericire? Una foarte simplă și remarcabilă.

Viziunea afacerii tale îți spune în ce direcție trebuie mergi, alături de cine să mergi și cum poți schimba lumea în care faci business. Este o simplă exprimare pentru care oamenii te urmează aproape necondiționat, dincolo de inevitabile obstacole. Dacă privești afacerea doar pentru mâine sau până la finalul anului să nu te mire că bați pasul pe loc sau că angajații pleacă.

Nu banii trebuie să fie pe primul plan

Atitudinea și implicarea angajaților, excelența serviciilor și calitatea partenerilor sunt tot ceea ce contează pentru afacerea ta … de mâine.

Și aici este mult de lucru în zona antreprenorială din România. Banii sunt un rezultat al calității partenerilor tăi care au nevoie de excelența unor servicii cumpărate prin de atitudinea și implicarea angajaților.

Pare logic, nu?

O schemă simplă și toată lumea este fericită. Poți vedea asta doar ca o simplă teorie, dar este un adevăr pe cât de simplu, pe atât de sincer.

Deci, banii aduc fericirea?

Sigur că da, doar dacă acești bani sunt rezultatul chibzuit al unei educații antreprenoriale, cu o viziune de afaceri, înțelegerea oamenilor și implicarea în societate.

Privește afacerea prin ochii angajaților tăi și banii îți vor aduce fericirea.

Cam atât pentru astăzi, nu este mare lucru să vorbești despre idei aparent banale, nu este mare lucru să exprimi păreri aparent citate din cărți, dar este MARE lucru să le înțelegi și să le aplici astăzi, pentru ca afacerea ta să trăiască și în viitor.

Suntem Geseidl Consulting Group, o afacere de familie care înțelege și respectă valorile parteneriatului, indiferent de provocări. Serviciile noastre reprezintă o valoare a succesului de peste 15 ani, alături de cei mai buni clienți.

www.geseidl.ro

Despre noi

geseidl logo

Soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerilor în România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania

Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. Toate drepturile rezervate.