Vine Unirea peste noi!

Vine Unirea peste noi!

Vine Unirea peste noi!

Încă un pic și vom fi în luna decembrie, ultima lună din planul nostru de afaceri pe 2022, o lună marcată de Sărbătoarea Marii Uniri. Statistic, pare că suntem foarte mândri de această zi, chiar dacă acum semnificația este una legată mai mult de zile libere, mici, fasole și paradă militară. Și ce? Suntem români și avem această viziune a sărbătorilor. Dar poate trebuie să mai adăugăm și ceva învățătură din toată această zi. Poate trebuie să punem în practică teoria pe care o știm cu toții, referitor la unire.

Uniți suntem mai puternici, se zice. Chiar așa! Dar depinde de cum faci treaba asta. Ce a fost atunci și ce avem astăzi? Dincolo de era digitală să nu uităm totuși că oamenii fac diferența.

Una dintre cele mai semnificative figuri ale Marii Uniri a fost cea a lui George Pop de Băsești. Este cel care, în calitate de președinte al Partidului Național Român, a condus Marea Adunare Națională de la 1 Decembrie 1918 care a decis Unirea Transilvaniei cu Regatul României.

Bun! Ș tii cum se zice că ... omul sfințește locul. Cam așa! Dar să revenim la zona noastră antreprenorială unde orice afacere, indiferent de mărime, are nevoie de un lider și o echipă dedicată proiectelor. Un lider cu viziunea acestei uniri. Acel lider cu obiective ambițioase, dar realiste. Fără obiective ne prea există dezvoltare. Poți să visezi și la „cai verzi pe pereți”, dar trebuie să găsești soluții practice de a ajunge acolo, pas cu pas.

Și de aici încep resursele, pentru că fără resurse totul rămâne doar pe o bucată de hârtie. Și ce să vezi! Primele resurse necesare sunt oamenii. Oamenii care pot face ca totul să prindă viață. Și chiar nu este imposibil! Doar că această unire dintre oameni nu este despre de stat la cafea după cafea și discuții libere. Este despre sarcini, responsabilități și asumare. Vorbeam cu ceva timp în urmă despre acel cuvânt simplu dar extrem de important ... specializare . Și revenind...

Oamenii specializați, deși par o resursă din ce în ce mai scumpă, sunt acel „ must have ”, pentru orice afacere. Ei sunt cei care aduc valoare produselor sau serviciilor. De ce asta? Pentru că fac o treabă bună și la timp. Punct! Deci? Ei sunt o resursă eficientă, nu scumpă! Uneori sunt destul de greu de găsit, dar merită căutarea.

Toți acești specialiști nu pot funcționa fără liderul de mai sus. Este ca și o echipă de fotbal, că tot suntem în plin eveniment tematic. Păi chiar așa! Cum ar fi o echipă doar cu portari, atacanți sau antrenori. Ar fi ceva de nu-ți poți imagina. Și comparația chiar nu este deplasată. Acest sport, cel mai iubit și valoros din lume, este un bun exemplu pentru antreprenoriat. Aici vezi efort, succes dar și dezamăgire. Tot aici vezi succesul după un eșec. Dar succesul are un acel ceva care se cheamă ... echipă. Exact! Nu este doar un cuvânt. Este despre tot ce am spus mai sus. Este despre lider, specialiști, asumare și unire. Poate asta lipsește și echipei noastre naționale de fotbal. De cele mai multe ori, succesul vine după multe dezamăgiri. Importantă este și ambiția de a reuși.

Morala episodului de astăzi? Este despre modul în care înțelegi această unire. Da, este nevoie și de fasole, ciolan sau mici. Dar în principal este nevoie să știm o mică parte de istorie, să o adaptăm zilelor noastre și să construim durabil ... „ cu cap ”. Cam așa e treaba cu antreprenoriatul și unirea pentru succes. Deci?

Suntem echipa Geseidl și împreună cu tine căutăm soluții inteligente și inovații pentru dezvoltarea afacerilor în România. Nu este greu, nu este imposibil. Trebuie doar să concentrăm pe acțiuni cu adevărat importante.

www.geseidl.ro

About Us

geseidl logo

Smart solutions for business development in România

Geseidl Consulting Group

Str. Ana Ipătescu, Nr. 20, Cod 100337,
Ploiești, Prahova, Romania


Copyright ©2017-2024 Geseidl Consulting Group. All Rights Reserved.